Index Vakbarát Hírportál

Szetthátrányból fordítva nyerte meg a bécsi tornát a korábbi világelső

2022. október 30., vasárnap 17:03

Danyiil Medvegyev nyerte meg a 2,4 millió euró (970,5 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás tenisztornát, mivel a vasárnapi fináléban szetthátrányból fordítva legyőzte a kanadai Denis Shapovalovot.

Az oroszok volt világelsője az elvesztett nyitójátszma után beleerősített, és a folytatásban négyszer is elvette kanadai riválisának az adogatását.

A 26 éves Medvegyev – a tavalyi US Open bajnoka – karrierje 14. trófeáját gyűjtötte be.

Eredmény, döntő:
Medvegyev (orosz, 1.)-Shapovalov (kanadai) 4:6, 6:3, 6:2

Bázelban Felix Auger-Aliassime nyert

Felix Auger-Aliassime sorozatban a harmadik versenyén diadalmaskodott a 2,2 millió euró (910 millió forint) összdíjazású bázeli keménypályás tenisztornán, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a dán Holger Runét.

A 22 éves tengerentúli teniszező idei negyedik trófeáját gyűjtötte be, előzőleg februárban Rotterdemban, két héttel ezelőtt Firenzében, a múlt héten pedig Antwerpenben ünnepelhetett. Érdekes, hogy korábban Auger-Aliassime az első nyolc ATP-fináléját elvesztette.

A 19 éves Rune is remek formában van, egyhuzamban a harmadik tornáján jutott döntőbe. Szófiában kikapott a fináléban, múlt héten Stockholmban azonban megszerezte pályafutása második trófeáját.

Eredmény, döntő:
Auger-Aliassime (kanadai, 3.) - Rune (dán) 6:3, 7:5

MTI

Rovatok