Index Vakbarát Hírportál

Horrorisztikus, milyen kezeléssorozatot vállalt Djokovics, hogy játszani tudjon Melbourne-ben

2023. január 30., hétfő 11:39

Novak Djokovics edzője, Goran Ivanisevic szerint a játékosok 97 százaléka visszalépett volna az ausztrál nyílt teniszbajnokságtól, ha hasonló sérüléssel küszködtek volna, mint az immár 22-szeres Grand Slam-győztes tanítványa – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A horvát klasszis 2019 óta dolgozik a 35 éves világelsővel, és elmondása szerint Djokovics combhajlítóizom-problémái miatt 77 kezelésen vett részt naponta, hogy folytatni tudja a küzdelmeket Ausztráliában. Mindez azt jelenti, ha napi tizenhat óra ébrenléttel számolunk, óránként ötször, mintegy tizenkét percenként kellett foglalkozni a sérült testrészével – már-már horrorisztikus belegondolni, mekkora szervezési munkával és odafigyeléssel járhatott mindez.

Minden nap egyre jobban ment neki, amire egyáltalán nem számítottam. Őszintén sokkolt a dolog

– mondta a 2001-es wimbledoni bajnok, majd hozzátette: az első MR-vizsgálat eredményei után nem sokan folytatták volna a viadalt, de Djokovics mégis túljutott ezen, s végül megnyerte a tornát.

Ivanisevic arról nem beszélt, pontosan milyen kezelésekre volt szüksége tanítványának, arra viszont kitért, hogy szerinte meddig folytathatja még a szerb klasszis.

Két-három évig még biztosan. Az, ahogy formában tartja a testét, és ahogyan kezeli például az étkezést, az valami elképesztő. Hihetetlen, mennyire magas szinten van

– mondta az 51 éves szakember, aki a tehetséges fiatalok szereplése mellett még mindig Rafael Nadal és Djokovics párharcát tartja a legizgalmasabbnak a teniszvilágban.

Djokovicot edzeni olyan, mint a Real Madrid kispadján ülni. Csak a trófeák és a rekordok számítanak, semmi más

– tette hozzá Ivanisevic.

(MTI/Index)

(Borítókép: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok