Index Vakbarát Hírportál

A mondat, amiről az egész világ megismer egy sportolót

2023. február 16., csütörtök 06:38

Számtalan botrányával, de megannyi sikerével és bezsebelt trófeájával is meghatározó személyisége maradt a tenisz világának John McEnroe. A legendás amerikai teniszező a mai napon ünnepli 64. születésnapját. Tesztelje, mennyit tud a sportág egyik legmegosztóbb figurájáról.

Több mint egy tucat Grand Slam-trófeát nyert egyéniben és párosban, de minden bizonnyal nem csak a pályán elért sikerei miatt marad emlékezetes John McEnroe a tenisz históriás könyveiben. Megosztó személyisége, megbotránkoztató viselkedése és szállóigévé vált mondata – amely önéletrajzi könyvének is címe lett – mind olyan tulajdonságai, amelyek rögtön eszébe jutnak az embernek, ha róla van szó. Profi pályafutása után nem távolodott el a tenisztől, azóta is szakkommentárként dolgozik a Grand Slam-tornákon, vagy ragad éppenséggel ütőt egy bemutatómérkőzés erejéig a jelen legnagyobb sztárjai ellen. 

De mikor kezdett el teniszezni? És melyik hipermarketlánc legendás reklámjában szerepelt legnagyobb riválisával? Tesztelje tudását ön is, mennyire ismeri az egy és utánozhatatlan John McEnroe-t! 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Rovatok