Index Vakbarát Hírportál

Nem jött össze az újabb csoda női teniszezőinknek, de így sem esnek ki a csoportból

2024. április 9., kedd 17:43

A Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában a magyar női teniszválogatott 2–1-re kikapott a sokkal előkelőbb helyen jegyzett játékosokkal felálló Ausztriától. Ennek ellenére a magyar csapat egészen biztosan nem esik ki a csoportból, amely hatalmas teljesítmény.

Szenzációs teljesítménnyel kezdett hétfőn Oeirasban Palágyi Miklós szövetségi kapitány csapata, mivel az egyéni ranglistán 728. helyen jegyzett Nagy Adrienn két szettben legyőzte a nála közel 500 pozícióval előrébb rangsorolt Topalovát a bolgár válogatott elleni párharcban. Ezt követően a 601. Szabanin Natália nem bírt a top100-as Tomovával, viszont Nagy és Szabanin párosa a párharcot eldöntő mérkőzésen legyőzte a bolgár kettőst, így a magyar csapat megszerezte első pontjait a csoportban. 

A második játéknapon – kedden – Ausztria volt a magyar válogatott ellenfele, amely hétfőn Dániától szenvedett vereséget. Nagy Adrienn az első mérkőzésen nem tudta megismételni bravúros teljesítményét, ugyan sokáig egyenrangú ellenfele volt a 222. Krausnak, az osztrák 6:4, 6:4-re győzött.

Ennek ellenére ezúttal sem maradtunk bravúros eredmény nélkül, Szabanin két sima szettben, alig több mint egy óra alatt legyőzte a 130. helyen rangsorolt Grabhert, így újra a páros mérkőzésre maradt a döntés. 

Nagyon jól kezdett Nagy és Szabanin párosa, és az első szettet 6:1-re megnyerte. A folytatásban viszont az osztrák kettős ugyanilyen arányban hozta a második játszmát, majd a mindent eldöntő, 10 nyert pontig tartó rövidítést Kalffner és Kraus 10–5-re nyerték, egyúttal Ausztria megnyerte a párharcot. 

Ennek ellenére az már biztossá vált, hogy a magyar válogatott egészen biztosan nem esik ki csoportjából – mivel Dánia legyőzte Bulgáriát –, amely annak ismeretében hatalmas teljesítmény, hogy az első négy, legelőkelőbb helyen jegyzett játékosunk (Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea) nem vesz részt a küzdelmekben. 

Rovatok