Index Vakbarát Hírportál

Djokovics frenetikus poénnal reagált a kulacsos balesetére

2024. május 11., szombat 19:03

Novak Djokovicsnak van humorérzéke. A 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes szerb teniszezőt pénteken Rómában a győztes mérkőzése után autogramosztás közben fejen találta egy fémkulacs. Ezek után szombaton bukósisakban jelent meg edzésén a Foro Italicóban, és úgy írta alá a rajongók noteszeit. A közönség élénk derültséggel fogadta a világelső teniszező poénját.

Eleinte nem is lehetett tudni, hogy pontosan mi és hogyan történt. Elsőként a legtöbb ember talán arra gondolt: valaki szándékosan fejbe dobta Novak Djokovicsot a 7,87 millió dollárral díjazott római salakpályás tenisztornán, amikor a szerb világelső a francia Corentin Moutet elleni 6:3, 6:1-es győzelme után a pályáról lefelé menet autogramokat osztogatott. 

Aztán szombaton találtak egy olyan videót, amelyről egyértelműen kiderült, amit az este utáni gyors helyszíni vizsgálat már kiderítet: szó sem volt szándékos „merényletről”, csupán az történt, hogy a lelátón szerencsétlenkedő egyik autogramvadász néző – életkorát tekintve már nem gyerek, ahogyan arról az első hírek szóltak – hátizsákjából kicsúszott a fémkulacs, és az pont Djokovics fejére esett.

Ez történt pénteken, majd eljött a szombat, amikor Djokovics kiment edzeni egyet a Foro Italicóba. (A harmadik fordulóban vasárnap lép majd pályára.) A nézők természetesen most is ott sorakoztak a korlát mellett, a szerb sztár aláírásáért ácsingózva. Djokovics meg is jelent, de amikor odalépett rajongóihoz, a szurkolók óriási hahotában törtek ki.

A mosolyogva érkező szerb teniszező fején ugyanis biciklis bukósisak volt, ezzel is jelezve, hogy felkészült az újabb „merényletre”.

A közösségi média használói díjazták a teniszező humorérzékét, egyikük a következőket írta:

Amikor pénteken a fejére esett a fémkulacs, arra gondoltam, mekkora PR-húzás lenne Djokótól, ha szombaton bukósisakban jelenne meg. És lőn! Tényleg sisakban jött. Nincs mese, szeretni kell ezt a fickót!

Ajánlókép: Mike Hewitt/Getty Images

Rovatok