Index Vakbarát Hírportál

Djokovicsot eltalálta egy kulacs, vérző fejjel hagyta el a pályát

2024. május 11., szombat 06:48

Novak Djokovicsot, a férfi teniszezők világranglistájának éllovasát pénteki mérkőzését követően fejen találta egy kulacs a római salakpályás tenisztornán, a szerb klasszis vérző fejjel hagyta el a pályát.

A 7,87 millió euró összdíjazású viadalon Djokovics az első körben erőnyerő volt, így csak a második fordulóban lépett pályára, ahol a francia Corentin Moutet (83.) volt az ellenfele. A szerb 1 óra 26 perces mérkőzésen igazolta a papírformát (6:3, 6:1), majd az öltöző felé vette az irányt.

A pályáról lefelé menet megállt kiosztani néhány autogramot, amikor váratlan felé repült egy kulacs a lelátóról, ami aztán fejen találta a sportági ikont.

Djokovics azonnal a fejéhez kapott, és a földre rogyott. Az eset után többen azonnal a segítségére voltak, szemtanúk állítása szerint a szerb vérző fejsérülést szenvedett.

Az AP hírügynökség arról számolt be, hogy a szerb játékos fején az ütés következtében duzzanat nőtt, majd később orvosok vizsgálták meg. A történteket követően Djokovics nem tartotta meg a meccs utáni szokásos sajtótájékoztatót.

Az AP arról is beszámolt, hogy a szervezők gyors vizsgálatot folytattak a helyszínen, és arra a megállapításra jutottak, hogy véletlen baleset történt. Tájékoztatásuk szerint a kulacs az egyik gyerek hátizsákjából kiesett, aki éppen áthajolt a korláton, hogy autogrampapírt nyújtson Djokovicsnak.

A szerb klasszis késő este közösségi oldalán nyugtatta meg az érte aggódókat, a történtek után tömören annyit posztolt, hogy jól van.

Köszönöm az aggódó üzeneteket. Ez csupán egy baleset volt, jól vagyok, a szállodában pihenek egy jégcsomaggal. Találkozunk vasárnap.

A szerb várhatóan a vasárnapi játéknapon lép legközelebb pályára, ellenfele a harmadik fordulóban a 29. helyen kiemelt chilei Alejandro Tabilo (32.) lesz.

Ajánlókép: Giampiero Sposito/Getty Images

Rovatok