Index Vakbarát Hírportál

Marozsán Fábiánnak az első forduló jelentette a végállomást Genfben

2024. május 20., hétfő 13:32

A nyitókör jelentette a végállomást Marozsán Fábián számára a Genfben zajló 579 ezer euró (224,7 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A Roland Garroson alanyi jogon főtáblás Marozsán azzal az Alekszandr Sevcsenkóval találkozott, aki szűk két hete Rómában két szettben úgy győzte le őt, hogy mindössze öt játékot tudott nyerni.

Ezúttal az első kilenc gém az adogató sikerével zárult, a hajrában aztán az idén oroszból kazahhá lett, gyermekkora óta Bécsben élő ellenfél tudott brékelni, kiharcolva a játszmaelőnyt. A folytatásban 4:1-re lépett el a kazah teniszező, és bár nagy hajrában innen egyenlíteni tudott a tornán hetedik kiemelt magyar játékos, rövidítésben Sevcsenko kerekedett felül, így a másfél órás összecsapás után ő jutott a nyolcaddöntőbe.

Kettejük római mérkőzéséhez képest jobban játszott a magyar teniszező, voltak szép villanásai, de játéka még közel sem hasonlított ahhoz, amit a szezon korai szakaszában, a két amerikai mestertornán láthattunk tőle. 

A különbség annyi Rómához képest, hogy most nem volt megvédendő pontja Svájcban a magyar teniszezőnek. Marozsán korai búcsúja után legközelebb a Roland Garros főtábláján szerepelhet, amely vasárnap kezdődik. 

ATP 250 Genf, eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Rovatok