Index Vakbarát Hírportál

Babos Tímea továbbjutott a Roland Garroson, Valkusz Máté viszont simán kiesett

2024. május 20., hétfő 16:22

Valkusz Máté kétszettes vereséget szenvedett, ezzel a selejtező első fordulójában búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságtól. A hölgyeknél viszont Gálfi Dalma után Babos Tímea is sikerrel vette az első akadályt.

Magyar sikerrel indult a hétfői nap Párizsban, mivel a női egyes selejtezőjében 32. helyen kiemelt Gálfi Dalma három szettben legyőzte kínai riválisát, és továbbjutott a második fordulóba. A játéknapon érdekelt volt még Babos Tímea, illetve a férfiak mezőnyében Valkusz Máté is. 

A 25 éves Valkusz  6:3, 6:2-re alulmaradt a cseh Vit Kopriva ellen, aki a második szettben háromszor is elvette Valkusz adogatását, és az első meccslabdával mindössze 76 perc alatt lezárta a találkozót. Babos Tímea viszont sikerrel kezdett.

A világranglistán 208. helyen rangsorolt magyar teniszező a 163. spanyol Parrizas-Diaz ellen lépett pályára. Babos jól kezdett, rögtön elvette riválisa adogatójátékát, majd amikor 5:4-nél a szettért szervált, pontot sem vesztett. A folytatásban is hamar előnyt alakított ki a magyar teniszező, majd ugyan elvesztette szerváját, és szetten belül egyenlített Parrizas-Diaz, a legfontosabb pillanatokban Babos akarata érvényesült.

Az utolsó két játékban mindössze két pontot vesztett a magyar teniszező, és 1 óra 32 perc alatt megnyerte a mérkőzést. A selejtező második fordulójában a német Seidel vagy az ausztrál Sharma lesz Babos ellenfele.

A főtáblás szerepléshez három meccset kell nyerni, a 128-as mezőnynek Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alanyi jogon tagja. Kedden újabb két magyar teniszező kezdi meg szereplését a selejtezőben, a hölgyeknél Bondár Anna, a férfiaknál pedig Piros Zsombor lesz érdekelt. 

Eredmény, Roland Garros, selejtező, 1. forduló

Nők:

Férfiak:

Rovatok