Index Vakbarát Hírportál

Rafael Nadal visszatért Párizsba, minden mozzanatát hatalmas ováció kísérte

2024. május 20., hétfő 20:01 | aznap frissítve

SIKLÓS ERIK (PÁRIZS)

Visszatért Párizsba Rafael Nadal, a Roland Garros 22-szeres bajnoka, aki 2022-es győzelme óta nem járt a francia nyílt teniszbajnokságon. A sorozatos, makacs sérüléseiből visszatérő sztár hétfő délután a centeren, tehát a Phillippe Chatrier Stadionban edzett, mintegy kétezer ember előtt. Minden ütését, mozzanatát ováció kísérte.

Nem csoda, mivel az utolsó szezonját teljesítő klasszis értelemszerűen pályafutása utolsó Garrosán próbál elindulni. Bár még nem teljesen biztos, hogy pályára lép a vasárnap kezdődő főtáblás küzdelmek első fordulójában, de nagyon keményen dolgozik ennek érdekében. Nézzen bele Ön is a spanyol klasszis hétfői edzésébe, amelyről helyszíni videóval jelentkezünk! 

A centerpálya tetőszerkezetét bezárták az edzés alatt, mivel éppen felhőszakadás volt Párizsban. 

Rafael Nadal és a Roland Garros kapcsolata igazán különleges, a spanyol klasszis mindössze három mérkőzést vesztett karrierje során a salakos Grand Slam-tornán, 112 győzelmével és 14 tornagyőzelmével pedig a magasan a legsikeresebb játékos. Nadal 14 alkalommal játszott finálét Párizsban, természetesen mind a 14-et megnyerte, legnagyobb két riválisa, Roger Federer és Novak Djokovics elleni összetett mutatója pedig 14 győzelem és két vereség.

Hatalmas várakozás övezi a francia fővárosban Nadal játékát, minden mozzanatát figyelemmel követik a rajongók, akik remélik, hogy néhány nap múlva éles körülmények között is viszontláthatják a pályán kedvencüket. Apropó Roland Garros. Hétfőn elkezdődött a selejtező, amelynek első fordulóját Gálfi Dalma és Babos Tímea sikerrel vette, viszont a férfiaknál Valkusz Máté búcsúzott.

Rovatok