Index Vakbarát Hírportál

Gálfi Dalma győzelemmel kezdett a Roland Garroson, közelebb került a főtáblához

2024. május 20., hétfő 12:56

Gálfi Dalma győzni tudott a selejtező első fordulójában a francia nyílt teniszbajnokságon, tehát a Roland Garroson, így két győzelemre került a főtáblától. A nap folyamán pályára lépett még Babos Tímea és Valkusz Máté is.

A legfrissebb, hétfői világranglistán 147. Gálfira a kínai Kao Hszin-jü (196.) várt a nyitányon, pályafutásuk során először néztek farkasszemet a felek. A kvalifikációban 32. helyen kiemelt magyar teniszező 1:1 után kétszer is el tudta venni riválisa adogatójátékát, 1:4 után egy brékkel azonban zárkózni tudott a kínai rivális. A szett hajrájában aztán ismét Gálfi volt sikeres fogadóként, ezzel 38 perc után előnybe került.

A második szettben 4:4-ig mindkét játékos hozta saját szervagémjét, akkor Gálfi vesztett adogatóként játékot, és bár ezután két játszmalabdát hárítani tudott, a harmadikkal élt a kínai: az 54 perces szett megnyerésével egyenlített.

A döntő játszma elején Gálfi tudott brékelni, 3:0 után viszont a kínai egyenlített. A következő három gém végül Gálfié lett, aki harmadik mérkőzéslabdájával tett pontot a közel két és fél órás összecsapás végére.

A magyar résztvevők közül hétfőn még Babos Tímea és Valkusz Máté lépett pályára, előbbi sikerrel vette az első fordulót, utóbbi viszont sima vereséget szenvedett. A főtáblás szerepléshez három meccset kell nyerni, a 128-as mezőnynek Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alanyi jogon tagja.

Eredmény, Roland Garros, selejtező, 1. forduló
nők:

férfiak:

Rovatok