Index Vakbarát Hírportál

Udvardy győzött a Roland Garros-selejtező első fordulójában

2024. május 21., kedd 14:14

Udvardy Panna sikerrel vette a selejtező első fordulóját a francia nyílt teniszbajnokságon – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A 25 éves magyar teniszező – aki tavaly a top 100-ban szerepelt, jelenleg viszont csak 132. – kedden a cseh Tereza Martincovával csapott össze, pályafutása során először.

A 193. helyezett ellenfél keményen küzdött a nyitószettben, a kaposvári sportoló csak az ötödik játszmalabdáját tudta értékesíteni. A folytatásban Udvardy egyszer brékelt, ami elég volt a győzelemhez, a találkozó 1 óra 45 percig tartott. A selejtező második fordulójában a magyar teniszezőnő ellenfele az ausztrál Priscilla Hon lesz. 

A főtáblás szerepléshez három meccset kell nyerni, a Roland Garros 128-as elitmezőnyének Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alanyi jogon tagja. A nőknél Bondár Anna, a férfiaknál Piros Zsombor lép pályára még a selejtezőben – mindkét mérkőzés délután négy óra utáni kezdettel szerepel az előzetes programban. 

Ami pedig a tegnapi játéknapot illeti, a hölgyeknél Gálfi Dalma és Babos Tímea sikerrel vette az első fordulót, Valkusz Máté viszont simán kikapott. 

TENISZ, ROLAND GARROS (2024)
Eredmények, selejtező, 1. forduló
Udvardy Panna (27.)–Tereza Martincová (cseh) 7:5, 6:4

Rovatok