Index Vakbarát Hírportál

Úszásoktatás kizárólag licenccel

2014. március 12., szerda 14:41

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) lépéseket tesz annak érdekében, hogy kizárólag hivatalos licenccel lehessen a jövőben úszást oktatni. A kezdeményezéssel kapcsolatos bejelentés a szövetség szerdai elnökségi ülésén hangzott el, amelyen kiderült, hogy gazdaságilag is sikeres év volt 2013. "Hosszú idő után először pozitív szaldóval zárt a MÚSZ, és hasonlóra lehet számítani az idei évben is" - olvasható az MTI-hez eljuttatott MÚSZ-beszámolóban.

Az elnökségi ülésen beszámoló hangzott el a június 21-ei Magyar Úszás Napja előkészületeiről. A MÚSZ honlapján már most, kedvezményes nevezési díj megfizetésével lehet jelentkezni az Olimpiai úszópróbára, a 2,5 kilométeres távon bárki együtt úszhat a magyar válogatott tagjaival.

Kiss László szövetségi kapitány a válogatottak felkészülését értékelve azt mondta, hogy az évtizedes tapasztalatokhoz képest is egészen kiemelkedőek voltak mind szakmailag, mind a körülményeket tekintve az idei edzőtáborok.

A hamarosan induló, Minden gyermek tanuljon meg úszni! elnevezésű program kapcsán az elnökség határozatot fogadott el egy licencrendszerről, melynek értelmében Magyarországon csak a MÚSZ által kiadott engedéllyel lehet a jövőben úszást oktatni. Először mindezt a tagegyesületeknél dolgozók számára teszik kötelezővé, idővel pedig el kívánják érni, hogy kizárólag a licencet kiváltók dolgozhassanak úszóoktatóként.

Rovatok