Index Vakbarát Hírportál

Kétszáz vegyes? Azt csak Hosszú Katinka nyerheti

2015. október 28., szerda 11:15

Hosszú Katinka ahogy mindig, a tokiói úszó-világkupán is sűrű programot vállalt. Tizenhárom számban nevezett, ebből szerdán hatot már le is tudott. Két arany- és két ezüstérmet szerzett. Dobogóra állt Jakabos Zsuzsanna is. Verrasztó Dávid 400 vegyesen nyert.

Hosszú 200 méter gyorssal kezdett, erősen kezdett, az első hosszon még a világcsúcs részidejénél is jobb volt, de nem volt igazán ellenfele, nem kellett kiúsznia magát (1:56.57). Simán nyerte a futamot, amiben öt japán is indult. Jakabos Zsuzsanna mellette úszott, és végül jó hajrával megszerezte a második helyet.

Bár száz pillangón Hosszú már nyert világkupát is, ezúttal csak nyolcadik lett egy percen kívüli eredménnyel.

Ötven háton sem volt túl sok esélye az győzelemre, a világbajnoki negyedik Emily Seebohm nyerte a futamot, Hosszú ötödik lett 28.42-vel. Kilenc századdal maradt le a dobogóról.

Egyik kedvenc számában, kétszáz vegyesen viszont megint motiváltan úszott, az amerikai Leverenz ugyan még vezetett a pillangó után, de utána Hosszú állt az élre, és könnyedén, 2:09.85-tel nyert. Kétszáz vegyesen ez volt sorozatban a huszadik világkupa győzelme.

Kétszáz háton újra megküzdött Seebohmmal, aki a szám világbajnoka. Az ausztrál be is bizonyította, hogy miért, Hosszú két másodpercet kapva tőle a második lett.

A nap végén 800 méter gyorson is elindult. Nem kezdett túl jól, ötszáz méterig csak a hatodik helyen állt, de a táv második felét már megnyomta, és végül második lett.

A tokiói világkupa első napjának utolsó számában, a 400 vegyesen indult Verrasztó Dávid, az első két úszásnemben még nem volt ott a legjobbak között, de a gyorsra már másodikként fordult. A japán Fudzsimori az első ötvenen egy kicsit meglépett tőle, de a végén Verrasztóban maradt több, az utolsó 15 méteren lehajrázta a japánt és nyert.

Rovatok