Index Vakbarát Hírportál

Három új igazgató a Magyar Úszó Szövetségben

2015. november 11., szerda 13:20

Három igazgatói poszt létrehozásával megújult a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetői struktúrája.

A MÚSZ szerdai tájékoztatása szerint távozik posztjáról Szántó Éva főtitkár, mivel ügyvezető igazgatóként 2017 végéig ő vezeti a budapesti FINA-világbajnokság előkészítésére létrehozott Budapest 2017 Nonprofit kft-t. Gyárfás Tamás - a MÚSZ elnöke, a vb szervezőbizottságának társelnöke - a váltással kapcsolatban úgy fogalmazott: könnyebb a jól működő szövetségben a főtitkár feladatait átvevő, alkalmas szakembereket találni, mint egy igazán megfelelő vezetőt a Budapest 2017 Nkft. élére, amely a világbajnokság szervezésének kulcsszereplője.

Az új struktúrában sportigazgatóként kapcsolódik be a MÚSZ munkájába Füleky András, aki egykor maga is úszóversenyző volt, majd vezető tisztségeket töltött be a kajak-kenu szövetségben, a vívóknál, illetve helyettes államtitkárként tevékenykedett a sportminisztériumban.

Gazdasági igazgatóként folytatja munkáját az eddigi pénzügyi vezető, Halász Sarolta, aki két éve dolgozik a MÚSZ-ban, míg ügyvezető igazgatóként a napi munka szervezése a feladata Nagy Orsolyának, aki eddig a Jövő bajnokai program projektvezetője volt.

A szövetség közleménye emlékeztetett rá, hogy a közelmúltban távozott a szervezet főtitkára, majd általános alelnöke, Szabó Tünde, akit sportért felelős államtitkárnak kértek fel.

Rovatok