Index Vakbarát Hírportál

Hosszú a vb után a világkupán is nyert két aranyat

2017. augusztus 2., szerda 18:23

Hosszú Katinkának már megszokott, hogy a világbajnokságok után sem áll le, most is így volt. Vasárnap még aranyat nyert Budapesten 400 vegyesen, szerdán pedig már a moszkvai rövidpályás úszó-világkupán indult, ahol folytatta sikersorozatát két arany- és egy ezüstéremmel.

Hosszú délelőtt nagy időt, 55.54-et úszott a 100 hát selejtezőjében, és szinte ugyanilyen eredménnyel, 55.65-tel meg is nyerte a számot a délutáni döntőben. Közel egy másodpercet vert az ausztrálok specialistájára, Emily Seebohmra. 

Mivel a világkupa új szabálya szerint egy versenyző egy fordulóban csak négy számban indulhat, Hosszú sem tud olyan sűrű programot összeállítani, mint ahogy azt tette korábban. Ennek egyetlen előnye számára, hogy kicsit többet tud pihenni két döntő között. 

Moszkvában a második számáig negyven perce volt, a harmadikig már csak tizenöt. A 100 vegyesen nagyot kellett küzdenie, mert a pillangón és gyorson is nagyon erős Sarah Sjöström az utolsó méterekig harcban állt az aranyét. Hiába jött azonban a száz gyors világcsúcstartója az utolsó hosszon, a magyar úszó kitartott, 8 századmásodperccel nyerte a számot. Hogy ez mennyire nagy úszás volt, azt az is jelzi, hogy Sjöström nem sokkal később világcsúcsot javított 50 gyorson.

Hosszú a 200 pillangón is nagyot küzdött, de az Európa-bajnok Hentkével az utolsó 50-en már nem tudta tartani a ritmust, második lett. 

Rovatok