Index Vakbarát Hírportál

Hároméves eltiltás az úszószövetség közgyűlésén bilinccsel botrányt okozó edzőnek

2017. november 7., kedd 11:22

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Fegyelmi Bizottsága hároméves eltiltással sújtotta a MÚSZ szeptember 24-i közgyűlésén botrányt okozó Hornyák Viktort. Hornyák a rendkívüli gyűlésen megbotránkoztatóan viselkedett, az ülést levezető elnök, dr. Sándor Elek asztalára például bilincset is dobott.

A Fegyelmi Bizottság a hároméves, mindennemű sporttevékenységre kiterjedő eltiltás mellett 200 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére is kötelezte Hornyákot.

A Fegyelmi Tanács szerette volna meghallgatni Hornyákot, ő viszont betegség miatt nem jelent meg a meghallgatáson, később viszont nem adott orvosi igazolást a távolmaradása után. A tanács második ülésén figyelembe vette, hogy egy korábbi ügyben már jogerősen kiszabott büntetés nem érte el célját, hiszen Hornyák Viktor újból sportemberhez méltatlan, illetve mások méltóságát sértő magatartást tanúsított, és tettét előre kitervelve hajtotta végre.

A hároméves eltiltás azt jelenti, hogy a hajdúszoboszlói székhelyű Széles Sándor Nevelőműhely képviselője a határozat november 3-i hatályba lépését követően három éven keresztül semmiféle, az úszósporttal összefüggésbe hozható tevékenységet nem folytathat, nem tarthat edzést, a MÚSZ és tagszervezetei által rendezett versenyeket, eseményeket semmilyen formában nem látogathatja.

A határozat ellen Hornyák Viktor fellebbezhet, másodfokon a MÚSZ elnöksége tárgyalhatja az ügyet – ez azonban nem érinti a határozatnak azon részét, amely az azonnali végrehajtást írja elő.

Rovatok