Index Vakbarát Hírportál

Hosszú Katinka nevelőedzője kiakadt Shane Tusupra

2017. november 26., vasárnap 19:41

Pass Ferenc, Hosszú Katinka bajai nevelőedzője a Facebookon írt egy hétvégi úszóversenyről, ahol Hosszú csapata, az Iron Aquatics is indult.

Hosszú első két olimpiáján - Athén és Peking - még Pass volt az edzője, az első sikereit vele érte el. 

Nézzük is, mit látott Pass. Az eset külön érdekessége, hogy Baján történt, vagyis abban a városban, ahol Hosszú felnőtt.

"Versenyünk legutolsó futamában, a vegyes váltóknál öt csapat ugrott medencébe. A rajtjelre 4 csapat elindult, az Iron Aquatics versenyzője valamilyen oknál fogva nem reagált a hangra, és 2-3 másodperc elteltével indult el. A csapat világhírű vezetőedzője ezt követően kivetkőzve önmagából, minden erkölcsi gátat áthágva, ismételten tanúbizonyságot tett magas intelligenciájáról.

Mindkét középső ujját a magasba tartva, "thank you..."

majd később "fuck you mr Pass" felkiáltásokkal kommentálta végig a futamot."

Shane Tusup valószínűleg a rajtprocedúrával lehetett elégedetlen.

Hosszút a tavalyi rövid pályás országos bajnokságról kizárták egy számból, Bodrogi Viktor versenybíróval azóta nem beszél Tusup - tízéves barátságot rúgott fel -, noha valaha ugyanarra az egyetemre jártak.

Idén áprilisban a debreceni országos bajnokságon a kollégájával beszélt eléggé emelkedett hangnemben az edző, mert nem nevezte be a váltót az egyik versenyszámra. "Ijesztő volt a viselkedése" - mondta akkor egy válogatott kerettag.

Nyitókép: Barakonyi Szabolcs/index

Rovatok