Index Vakbarát Hírportál

Hosszú: Egy vb-pillanat mindent vitt

2017. december 20., szerda 13:06

Hosszú Katinka az M4 Sportnak nyilatkozott a szezonjáról, illetve a jövő évi terveiről is. Elmondta, az év legszebb pillanata a budapesti vb-n érte, amikor a 400 méter vegyesen elsőként csapott célba.

Azzal kezdte, hogy szinte mínuszból indult, hiszen a riói olimpián elért három aranya, egy ezüstje és világcsúcsa mellett nem lehetett úgy 2017-nek nekimenni, hogy a budapesti vb-n csak egy érmet szerez. Sokkal nagyobbak voltak az elvárások.

Sokkal nehezebb volt a budapesti világbajnokság, mint a riói olimpia. Amilyen kemény volt eljutni odáig, ugyanannyira szép is volt utána örülni, viszont sokkal nehezebb volt megszerezni

– emlékezett vissza Hosszú.

„Életem végéig emlékezni fogok arra a pillanatra, amikor kisétáltam a Duna Arénában és meghallottam a hangzavart, az iszonyatos hangulatot, a magyar szurkolókat. Megmondom őszintén, akkor egy pillanatra meg is ijedtem, úgy álltam fel arra az előfutamra, hogy remegett a lábam. Mondhatom, hogy még olimpiai döntőben sem fordult velem elő ilyen.”

Mivel jövőre csak az Európa-bajnokság lesz, így 2018 kiváló alkalom a felkészülésre, hogy utána már csak a célegyenes jöjjön és a tokiói olimpia. Lesz idő mentálisan felkészülni, megemészteni az elmúlt években történteket - nézett már előre Hosszú.

Rovatok