Index Vakbarát Hírportál

Nincs meglepetés: Shane Tusup a legjobb edzők között

2018. január 4., csütörtök 11:45

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt év sportolója szavazás csütörtök tizenegykor lezárult.

Egyelőre még csak azt tudni, hogy a kategóriákban kik lesznek az első háromban, a győztesek nevét jövő csütörtök, 11-én este a Nemzeti Színházban hozzák nyilvánosságra.

A férfiaknál az egyéni világbajnok Szatmári András kihívója az idén vb-ezüstérmes Liu Shaolin és a vb-bronzérmes Baji Balázs. A vizes vb-n ezüstérmes Cseh László és Milák Kristóf nem került be a legjobbak közé, ami kissé váratlan. Az is az volt viszont, hogy Liu vb-aranyérme ellenére tavaly nem került a legjobb három közé.

A nőknél nincs meglepetés, az egyetlen egyéni világbajnok, Hosszú Katinka - két aranyat nyert a Duna Arénában - ott lesz a legjobb háromban. Babos Tímea teniszező és a vb-második súlylökő, Márton Anita a két kihívója.

Hosszú hazatért már az Egyesült Államokból, délelőtt mosolygós képet posztolt a Facebookon, elkezdte az edzéseket. 

A legjobb három edző közé bekerült Shane Tusup is. Rajta kívül BL-győztes tréner van még versenyben: Cseh Sándor (szolnoki vízilabda) és Ambros Martín (győri kézisek) a másik két jelölt. Kapitány nincs már a listán.

Ahogy a vb-ezüstérmes férfi vízilabda-válogatott sem kapott annyi szavatatot, hogy beférjen a legjobb háromba, pedig itthon volt a világbajnokság.

Tavaly Tusup és Hosszú természetesen egymás mellett ültek a gála alatt, most nagy kérdés, elmennek-e. Miután elismerték, hogy házasságuk megpróbáltatásokon megy keresztül, nem mutatkoztak a nyilvánosság előtt. Már a koppenhágai rövid pályás Eb-re sem utaztak együtt.

A gálán egyébként a tízszeres Grand Slam-győztes teniszező, Szeles Mónika is díjátadó.

Rovatok