Index Vakbarát Hírportál

Az úszókapitány szerint inkább magánügy, mint szakmai Hosszú Katinkáék problémája

2018. január 6., szombat 13:06

A lehető leghamarabb szeretné megismerni három klasszis magyar úszó, Hosszú Katinka, Cseh László és Gyurta Dániel terveit az úszókapitány Sós Csaba, aki már a jövő héten leülne a három sportolóval, mert nem mindegy, hogy a lassan 33 éves Cseh, illetve a májusban már 29 éves Hosszú és Gyurta mit tervez, és ehhez milyen segítséget kell megadni nekik.

Természetesen kitért Hosszú Katinka és férje, illetve edzője, Shane Tusup magánéleti problémájára is:

ez elsősorban családi, és csak másodsorban szakmai kérdés, a végső szót semmiképpen sem egy külső személynek kell kimondania

–mondta az SzPress által megszólaltatott Sós, aki nem ajánl Hosszúnak új edzőt, sőt, később sem szeretné ezt megtenni, amennyiben Hosszú váltani szeretne, a legjobb, ha maga találja meg, kivel folytatná a munkát.

Sós szerint Hosszú helyzete azzal is precedenst teremt, hogy a legtöbb úszó 30-hoz közel már visszavonult, és inkább gyereket nevelt. „Aggodalomra egyelőre nem látok okot, talán nem is baj, hogy Katinka a szokásosnál hosszabb pihenőt ad magának, hajtott és küzdött ő már éppen eleget” – zárta Sós.

Az olimpiai bajnok Hosszú Katinka és edzője, férje, Shane Tusup kapcsolata hullámvölgyben van, erről Hosszú is posztolt nemrég közösségi oldalán. Azt írta, kapcsolatuk nehéz időszakon, megpróbáltatásokon megy keresztül, de közben az Iron Aquatics edzéseit megtartják.

Rovatok