Index Vakbarát Hírportál

Törés a Medencék Kannibálja és Shane Tusup között

2018. január 9., kedd 09:39

A La Gazzetta dello Sport, vagyis a legnagyobb olasz sportlap is foglalkozik Hosszú Katinka és Shane Tusup kapcsolatával.

Az újságban a futballistákon kívül – és persze az eredményközlésen túl - legutóbb Gyurta Dániel kapott helyet, amikor az olimpiai bajnok magyar úszó halott versenytársának, Alexander Dale-Oen családjának Norvégiába vitte aranyérme másolatát.

A mostani úszócikkben sok újdonság nincs, leírják, hogy Miamiba utazott az úszónő, ott töltötte az év végét, miközben a férje Budapesten volt. Illetve, hogy szakmai kapcsolatukban eddig is voltak rázós szakaszok, de "sosem vitték haza a munkát", vagyis magánéletüket ez nem befolyásolta.

Összefoglalják, hogy Hosszúnak hiányzott 2016-ig az olimpiai érem a gyűjteményéből, Rióban viszont rögtön szerzett négyet: három arany mellett egy ezüstöt. Ezért napi 9 órát edzett, 2-3 órát töltött edzőteremben, hogy erősebb és jobb legyen. Megállapítják, a férj űzte és hajtotta a mindennapokban, ezért az úszónőnek a határ a csillagos ég lehetett.

A Gazzetta egyszerűen csak a medencék vagy az úszás kannibáljaként ír Hosszú Katinkáról,

mivel felfalta a női mezőnyt az utóbbi években. De használják a bevett Iron Lady becenevét is.

A cikkben szereplő képeken viszont nem őt, hanem Shane Tusupot és legendássá vált medenceparti üvöltözéseit mutatják be.

Hosszú jövő hétvégén Antwerpenben, utána pedig Luxemburgban versenyezne, nagy kérdés, hogy egyedül vagy a férjével. Hétfőn már együtt voltak az uszodában.

Hogy miért most került hullámvölgybe a kapcsolatuk, már írtunk. Arról, hogy a kormánynak miért kínos az ügy, itt olvashat.

Rovatok