Index Vakbarát Hírportál

Rasovszky 7/7, lehajrázta a világbajnokot is

2018. június 30., szombat 18:08

Rasovszky Kristóf idei második Európa-kupa-győzelmét szerezte nyíltvízi úszásban. Barcelonában a franciák két világbajnokát, Marc-Antoine Olivier-t és Axel Reymondot is megverte tíz kilométeren.

A 21 éves veszprémi úszó eddigi mérlege hibátlan az Európa-kupákon, az előző évet is figyelembe véve hét futamból hetet nyert. Barcelonában egy brutálisan hosszúra sikerült zárósprintben verte egy testhosszal Olivier-t, a harmadik Reymond.

„Nagyjából végig be tudtam tartani a taktikát, az elején nem mentem előre, sőt, az elején a boly leghátsó részében úsztam, hogy minél több energiát tudjak tartalékolni – mondta a versenyt után. – Aztán az első kör vége felé előrementem, hogy a szűk visszafordítónál és az etetésnél már megfelelő helyen legyek, nyugodtan tudjak frissíteni. A második-harmadik körben aztán mindig egy kicsit visszább fogtam magam, rápihentem a hajrára, ami elég hosszú lett, gyakorlatilag az utolsó kör második felét végig teljes erőből úsztam. Azt éreztem, hogy nem vagyok annyira gyors, mint a korábbi versenyeken, mert Balatonfüred után muszáj volt két hétig komolyabban ráfeküdni az állóképesség javítására, és ez azért visszaköszönt a sebességemben. Viszont bírtam a hajrát, így sikerült Olivier-t magam mögött tartani."

Rohács Réka a nők között negyedik lett, kilenc tizedmásodpercet kapott a győztes Aurelie Mullertől. Az ötödik Sömenek Onon Kata lett.

Rovatok