Index Vakbarát Hírportál

Nem sikerült az óvás, Rasovszky Kristóf maradt ezüstérmes

2018. augusztus 11., szombat 11:38

A LEN Nyíltvízi Technikai Bizottsága ma reggel megtárgyalta a magyar csapat óvását, miszerint hirdessenek holtversenyt a férfi 10km-es versenyben, amit pár milliméterrel a holland Ferry Weertman nyert meg Rasovszky Kristóf előtt. Hiába volt a hivatalos ideje mindkét úszónak tizedre azonos, a bizottság elutasította az óvást.

A szabályok szerint el kell dönteni a helyezéseket, amennyiben egyértelműen megállapítható a végeredmény. A magyar csapat szerint ez nem valósult meg, a bizottság azonban a videofelvételek, valamint a célfotó vizsgálata után megerősítette a főbíró döntését.

A magyar csapat egyébként kikérte a századmásodpercekre vonatkozó információkat és ez alapján 0.04 másodperccel valóban Weertman érte el előbb a panelt.

A magyar szövetség a közeljövőben valószínűleg kezdeményezi a LEN-nél, hogy a jövőben a századmásodpercek is számítsanak az eredménynél. Amennyiben pedig azok is megegyeznek, az úszókhoz hasonlóan automatikusan hirdessenek holtversenyt, a célfotó figyelembe vétele nélkül.

Rovatok