Index Vakbarát Hírportál

Gyurta Gergyely a világ idei ötödik legjobbját úszta

2018. november 9., péntek 19:51

Továbbra is Németh Nándor Magyarország leggyorsabb úszója, 100 gyorson újabb nagy versenyt nyert meg – Milák Kristóf előtt –, míg a százhalombattai rövidpályás ob harmadik napjának legértékesebb produkcióit Gyurta Gergely és Telegdy Ádám szállította. Előbbi a világ idei 5. legjobb idejét úszta 400 vegyesen, utóbbi pedig az idei hatodik legjobb időt érte el. Jakabos Zsuzsanna rovább száguld: megnyerte a 100 gyorsot, és a váltókkal együtt immár kilenc aranyéremnél tart – a győri négyesek egyébként is hasítottak, 4x100-on a férfiak és a nők is megdöntötték az országos csúcsot.

Nagy csatát hozott a férfi 100 gyors döntője, igaz, Németh Nándort nem az országos csúcstartó Kozma Dominik szorongatta, hanem junior világbajnok társa, Milák Kristóf, ám az egri villám ezúttal is elsőként csapott be, azaz továbbra is az ország leggyorsabb úszójának számít.

Kiemelkedő eredményt ért el Gyurta Gergely, aki az 1500 gyors után ezúttal 400 vegyesen érte el a világ idei ötödik legjobb eredményét – Bernek Péter ezúttal hiába küzdött, nem érhette utol vetélytársát. Az ifjabbik Gyurta két fő száma továbbra is egybeesik a rövidpályás vb-n, azaz döntenie kell, melyikben kíván rajthoz állni. Nagy idővel győzött Telegdy Ádám, aki 19 századdal előzte meg Földházi Dávidot. Parádésan mentek a győri sprinterek, a 4x100-as gyorsváltóban új országos csúcsot értek el.

A hölgyeknél Burián Katának sikerült 200 háton nyerni, míg kétszáz mellen a kaposvári Halmai Petra ért a leggyorsabban a falhoz. A szegedi Fábián Fanni a 400 gyors aranya mellé behúzta a 400 vegyest is, míg az ezúttal inkább a sprinttávokra koncentráló Jakabos Zsuzsanna megnyerte napi rendes egyéni érmét, ezúttal 100 gyorson, majd az utolsó hosszokon ismét két győri váltót hozott be elsőnek – a 4x100 gyorsváltó a fiúkhoz hasonlóan szintén megdöntötte az országos csúcsot.

A 3. nap bajnokai

Férfiak

Nők

Mixed

Rovatok