Index Vakbarát Hírportál

Jogerős: ki kell adni, mennyiért használták Hosszú Katinkáék a Duna Arénát

2018. december 6., csütörtök 11:28

Ki kell adnia a Duna Arénát korábban üzemeltető Bp2017 Kft.-nek, hogy mennyiért és mire szerződött Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft.-vel, írja a 24.hu, ami húsz hónappal ezelőtt adott be közérdekű adatigénylést.

A lap 2017 márciusa óta próbálja megtudni, hogy Hosszúék úszóklubja, az Iron Aquatics milyen feltételekkel használhatta a Duna Arénát edzéseihez. A 24.hu minisztériumokat és a klubot is megkérdezte, de nem kapott választ. Sokáig az sem volt világos, hogy ki az üzemeltető. Végül a Nemzeti Sportközpontok válaszából derült ki, hogy a Bp2017 Kft.-t kell keresni.

A cég azonban nem adta ki kért adatokat, pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is azt állapította meg, hogy a kft. megsértete az infotörvényt.

A 24.hu bíróságra vitte az ügyet, már az első fokú ítélet is arról szólt július végén, hogy a Bp2017 Kft.-nek ki kell adnia az adatokat, de fellebbeztek a döntés ellen. Most megszületett a másodfokú, jogerős ítélet is, ami megerősítette a korábbi ítéletet.

A múlt héten Hosszú Katinka nyílt napján az Indexnek is nyilatkozott, akkor elmondta, fizettek a Duna Aréna használatáért, de az összeget nem akarta közölni a Bp2017 Kft. jóváhagyása nélkül.

Rovatok