Index Vakbarát Hírportál

Mészáros 8,8 milliárdért épít nemzetközi FINA-versenyekre alkalmas uszodát, 270 fős lelátóval

2019. február 1., péntek 16:24

Az uniós közbeszerzési értesítő február elsejei közleménye szerint a 2019 januárjában Mészáros Lőrinc tulajdonába kerülő ZÁÉV építheti fel, az új zalaegerszegi uszodát, talált rá a hírre az Átlátszó. A beruházás a Modern Városok Program keretében valósulhat meg, a tervezett árnál lényegesen drágábban.

Bár manapság minden egyes meglepően költségesnek tűnő ingatlanberuházás kapcsán elhangzik, hogy az építőiparban robbanszerűen megnövekedtek az árak az utóbbi években, a becsült ár és a nyertes ajánlat értéke közti különbség még így is szédítő.

A tervezési és engedélyezési szakasz 2018 márciusi lezárását követően áprilisban írták ki a közbeszerzést, a beadás módosított határideje pedig július közepén volt, azaz mindösszesen négy hónap telt el a tippelés és a rideg valósággal való szembesülés között.

Ehhez képest a becsült nettó 5,65 milliárd forint helyett a ZÁÉV 8,868 milliárdos (+Áfa) ajánlatát volt a legkedvezőbb. bele sem merünk gondoluni, milyen lehetett a többi.

Cserébe nem akármilyen létesítménnyel gazdagodik a város, az új fedett sportuszoda a FINA előírásainek is megfelel majd és nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz. Többek közt tízpályás versenymedence, merülő medence és egy melegvízes tanmedence is lesz benne, a világítás és egyéb feltételek pedig alkalmassá teszik HD minőségű tévéközvetítésekre is.

Ehhez képest a lelátó mérete viszonylag szerénynek mondható, mindösszesen 270 néző elhelezésére nyújt lehetőséget.

Hogy a bruttó 11 milliárdos, azaz 11 262 millió forintos árat valahogy megfoghatóbbá tegyük, ez annyi pénz, amiből Tiszakécske minden lakójának jutna 1 millió forint.

Rovatok