Index Vakbarát Hírportál

Tusup zavart kelthetne a magyar úszók között

2019. október 8., kedd 09:50

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nem szeretné, ha Shane Tusup azokban az uszodákban tartana edzéseket, ahol a magyar válogatott tagjai is készülnek, írja az Sz-Pressz Hírszolgálat.

Wladár szerint Tusup az eddigi négy versenyzője mellé még továbbiakat fog toborozni. „A magyar úszósport tehetségekben és leendő éremszerzőkben gazdag aranybányája fölöttébb vonzó lehet a nyughatatlan amerikai számára" ˆ– mondta az elnök.

„Furcsának tartottam, hogy az elmúlt hétvégén a Duna Arénában megrendezett világkupán Tusup egyszer csak előttem termet, kezet szorított velem, majd sok sikert kívánt nekem. Ezt eddig se velem, sem a magyar edzőtársaival nem tette meg, ráadásul volt közöttük olyan, akit levegőnek nézett, sértegetett. Azóta is azon töröm a fejemet, hogy miért éppen most igyekezett kedveskedni" – mondta Wladár.

Az úszóelnök arról is beszélt, hogy több magyar edző szerint sem lenne szerencsés Tusupot a magyar edzők és úszók közelébe engedni, „mert a múltbéli híre, a sokszor elfogadhatatlan viselkedése zavart kelthetne." Wladár legszívesebben csak a tokiói olimpián találkozna Tusuppal.

Rovatok