Index Vakbarát Hírportál

Leállították a FINA-uszoda építését Velencén

2019. december 18., szerda 18:02

A jogszabályoknak nem megfelelő, nem hivatalos tulajdonosi hozzájárulást kapott a készülő velencei FINA-uszoda építtetője, amin a volt fideszes polgármester neve volt, felette egy aláírás, írja az önkormányzat. 

Az új velencei városvezetés betekintést kért a helyi uszodaépítés irataiba, kérték a többi közt a beruházás helyszínéül szolgáló földterületre vonatkozó tulajdonosi hozzájárulást. Mint írják, ezt a hozzájárulást többszöri levélváltás után sem kapták meg, de még a polgármesteri hivatalban sem találták.

Ezért aztán az új városvezetés a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályához fordult, és onnan kérték a tájékoztatást, és a tulajdonosi nyilatkozat másolatát.

A hatóság ezután helyszíni szemlét tartott, ahol is az építtető átadott egy papírt az építési hatóságnak, ez volt az a bizonyos tulajdonosi hozzájárulás, amin a volt fideszes polgármester neve volt, felette pedig egy aláírás.

Mint a közlemény írja, 

ez a bemutatott nyilatkozat nem felel meg a jogszabályi előírásoknak: nem volt rajta bélyegző, nem volt fejléce, sem iktatószáma, nem volt rajta, hogy a képviselő-testület milyen határozattal hatalmazta fel a polgármestert a nyilatkozat kiadására. 

Az ügyről ugyanis előterjesztés sem volt az ügyről azon az ülésnapon, amelyik napra dátumozták az iratot.

Mindezek után pedig a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya 2019. december 16-án megtiltotta, hogy tovább folytassák a Velencei Városi Uszoda kivitelezését. 

Augusztusban írtuk, hogy hatalmas projektbe vágott Velence önkormányzata, ami a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) szabványainak is megfelelő komplexumot épít a Velencei-tó partján. Az úszóközpontban négy medence, ötszáz fős lelátó és ezerfős öltözői kapacitás lesz. De önmagában nem is a projekt elkezdése az érdekes, hanem az, hogy

A 4-5 MILLIÁRDOS PROJEKTRE NINCS PÉNZE AZ ÉVI 2,2 MILLIÁRD FORINTBÓL GAZDÁLKODÓ ÖNKORMÁNYZATNAK.

Mindezek ellenére az építkezés akkor elindult. 

(Borítókép: Koszti András facebook)

Rovatok