Index Vakbarát Hírportál

A Cali Condors nyerte a Nemzetközi Úszóligát, világcsúcsok a zárónapon

2020. november 22., vasárnap 23:01

A Cali Condors csapata nyerte a Duna Arénában rendezett Nemzetközi Úszóligát; a vasárnapi zárónapon, a finálé második felvonásán is születtek világcsúcsok a 25 méteres medencében.

Az amerikai Caeleb Dressel azt követően, hogy szombaton 100 méter pillangón és 50 méter gyorson repesztett rövid pályás világcsúcsot, ezúttal 100 méter vegyesen 49:28 másodpercre javította meg azt az időt (49:88), amit még hétfőn úszott.

A másik rekord Adam Peaty nevéhez fűződik: a brit sztár múlt vasárnap Cameron van der Burgh 2009-es világcsúcsát javította meg 55:49 másodpercre, amiből most tovább faragott, az új rekord 55:41 másodperc.

A finálé egyetlen magyar résztvevője Jakabos Zsuzsanna volt, aki a tavalyi bajnok Energy Standard színeiben vasárnap 200 méter pillangón negyedik, 400 méter vegyesen pedig ötödik lett.

A harmadik a London Roar, a negyedik az LA Current lett.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzdött egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vett részt egy viadalon. Egy számban klubonként két úszó versenyezhetett, a helyezések alapján kaptak pontokat a csapatok, így alakult ki a végső sorrend.

Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehetett szerezni alapvetően  ugyanakkor, ha valaki bizonyos előnnyel nyert, akkor pontokat rabolhatott a többiektől , míg a váltók dupla szorzóval jártak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig akár triplázni is lehetett.

A sorozat második szezonját a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével rendezték a Duna Arénában. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan „buborékban” kellett élniük. Az alapszakaszban tíz fordulót rendeztek.

(MTI)

Rovatok