Index Vakbarát Hírportál

Hosszú Katinka: Erre a versenyre nem voltam felkészülve

2022. augusztus 14., vasárnap 17:40

Nem készült fel elég jól a mostani Európa-bajnokságra – erről beszélt vasárnap Hosszú Katinka.

Nagy meglepetést okozott szombaton, hogy a 33 éves olimpikon úszónő a fő számában, 400 méter vegyesen még a döntőbe sem jutott be (bár a jó hír az, hogy az arany- és az ezüstérmet így is magyar úszónők hozták el a döntőben). 

Hosszú Katinka vasárnap részletesen nyilatkozott arról, hogy mi történt, és azt mondta: a budapesti vizes világbajnokság után elfáradt, és nem tudott megfelelően felkészülni.

Úgy fogalmazott: „Talán annyira azért nem éltem meg drámaian ezt a dolgot, mint mindenki más, ha jól hallom. Persze nagyon bosszant, és talán egy kicsit rosszul is álltam hozzá a versenyhez, de a nap végén két magyar állt a dobogón, és szép lett a vége. Én a szám után fél óra alatt kidühöngtem magam, és utána este én is szurkoltam a csajoknak.”

Az úszónő azt is elismerte, hogy ennél többre lesz szüksége, ha folytatni akarja a versenyzést. „Budapesten a világbajnokságon nagyon élveztem az úszást annak ellenére, hogy ott sem voltam a csúcsformám közelében.”

A tegnapiról ez már nem mondható el, nyögvenyelősen ment az egész. Ha úszom tovább, akkor ennél jobban szeretnék felkészülni

– fogalmazott a kilencszeres nagy medencés világbajnok.

Indul-e Párizsban?

Hosszú Katinka ismét nyilatkozott arról is, hogy indul-e 2024-ben a párizsi olimpián. Leszögezte: ha úgy dönt, hogy igen, akkor minél hamarabb el kell kezdenie úgy felkészülni a versenyre, mint ahogy régen tette.

Mindeközben elismerte, hogy az utóbbi időben azért is tudott nehezebben készülni, mert a magánéletére fókuszált.

„Amit eddig kerestem, az egy kicsit az egyensúly a magánéletben, és hogy jól is érezzem magam, viszont az a helyzet, hogy ha én így készülök, akkor annak ez az eredménye” – mondta, hozzátéve: ha indul az olimpián, akkor a korábbi életstílusához visszatérve kell készülnie, és az uszodán kívül is mindennek erről kell szólnia.

Az úszónő végül megjegyezte: egyelőre nem mondta ki, és egy ideig nem is fogja kimondani azt, hogy készen áll-e erre a kétéves, lemondásokkal járó felkészülésre. 

(Borítókép: Mihályvári-Farkas Viktória a női 400 méteres vegyesúszás előfutamában a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 13-án. Mellette Hosszú Katinka. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok