Index Vakbarát Hírportál

Hosszú Katinkának legalább három hónap munka kell a visszatéréshez

2023. január 1., vasárnap 18:17

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az InfoRádióban beszélt Milák Kristófról és Hosszú Katinkáról is.

Utóbbival kapcsolatban elmondta, Rio háromszoros olimpiai bajnoka hosszú és kemény munka előtt áll.

„Szakmai értelemben nagyon nehéz, és akkor finoman fogalmaztam. Nyilvánvalóan erős vívódáson megy keresztül – idézi az infostart.hu Sós Csabát, aki szerint legalább három hónap rendkívül megfeszített munka kellene ahhoz, hogy vissza tudjon térni. – Olyan sokat kihagyott, hogy így már világszintre visszakapaszkodni nehezen tud, de a száz érem még összejöhet neki. Ahhoz viszont tudomásul kell venni, hogy bele kell tenni három olyan hónapot, amit serdülők szoktak alapozáskor. Anélkül ezt már nem fog menni.”

A Tokióban csúcsra érő Milák Kristóffal kapcsolatban elmondta, véleménye szerint jó irányba tart Virth Balázs edzővel közös munkája, és a pillangókirály még nagyobb sikereket érhet el.

Úgy véli, a 200 pillangó aranyérmének sorsa csak Milákon múlik: „egy perc 49 másodperc körül tud. Ennyit ember nem úszhat. Nem érdekel, hogy ki hol tart, hány éves, ennyit csak ő tud tud úszni, ezzel a fajta ritmussal, technikával és alkattal.”

A kapitány a fő számán kívül gyorsúszásban is egyre többet vár a 22 éves sportolótól, akinek a váltókban is kulcsszerepe van.

(Borítókép: NurPhoto / Getty Images Hungary)

Rovatok