Index Vakbarát Hírportál

Benedek kihirdette az olimpiai selejtezőre készülő keretet

2016. március 9., szerda 21:47

Benedek Tibor kihirdette az áprilisi olimpiai selejtezőtornára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16 fős keretét, amelyből 13 játékost nevez majd Triesztbe.

Az április 3. és 10. között sorra kerülő viadalon négy kvótát osztanak ki, ez lesz az utolsó lehetőség a riói részvétel kiharcolására.

A magyar szövetség honlapjának Benedek Tibor úgy nyilatkozott: "Ez az időszak a legfontosabb a válogatott számára, az utolsó lehetőségünk az olimpiai szereplés kivívására, természetesen ez a cél. Három lehetőséget elszalasztottunk, mindenki tisztában van vele, mekkora a tét, mit kell megoldanunk. Ennek szellemében állítottam most össze ezt a keretet."

A szövetségi kapitány külön kitért az Eger világbajnok játékosának, Szivós Mártonnak a visszakerülésére.

"Vegyes poszton számítok Marcira, nemcsak a szélen, hanem bekk pozícióban is. Ez egy fontos pillanat neki, de minden játékos számára az, akit meghívtam a keretbe, és nekem is fontos időszak következik. Mindenkinek megvan a lehetősége a bizonyításra, így Szivós Marcinak is" - mondta Benedek Tibor, aki hozzátette, Gór-Nagy Miklós azért maradt ki, mert ezúttal Szivós Mártont szeretné ezen a poszton is szerepeltetni.

A válogatott 17 napot készül az olaszországi utazás előtt. A keret jövő szerdán találkozik, ezt követően elutazik Németországba egy háromnapos edzőtáborba. Ott a hazai válogatottal játszik majd edzőmeccseket. A visszatérés után a Komjádi-uszodában készül a csapat, a második héten három napon keresztül a spanyol válogatottal, amellyel szintén kétkapuzik majd. A kapitány várhatóan a spanyolokkal közös edzés után jelöli ki a 13-as trieszti keretet.

    A magyar válogatott 16 fős kerete:
    kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), Lévai Márton (Debreceni VSE)
    mezőnyjátékosok:
Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton (ZF-Eger), Bátori Bence, Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

    A trieszti torna csoportjai:
    A csoport:
Magyarország, Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia, Szlovákia
    B csoport:
Olaszország, Kazahsztán, Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország, Németország, Hollandia

    A trieszti torna magyar vonatkozású programja:
    április 3., vasárnap:
Franciaország-Magyarország
    április 4., hétfő:
Kanada-Magyarország
    április 5., kedd:
Magyarország-Románia
    április 6., szerda:
Oroszország-Magyarország
    április 7., csütörtök:
Magyarország-Szlovákia
    április 8., péntek:
negyeddöntő
    április 9., szombat:
elődöntő
    április 10., vasárnap:
helyosztók

Rovatok