Index Vakbarát Hírportál

Oda jutott az Eger, ahol még sosem volt

2017. május 25., csütörtök 21:44

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjét (Final Six) Budapesten, a Duna Arénában rendezik meg, szombaton derül ki, ki lesz a sorozat legjobbja.

Az első meccsen a horvát Dubrovnik 11-8-ra verte a görög Olympiakoszt.

A másodikon az Eger ment a medencébe, és az olasz Brescia. Várható volt, hogy nem lesz sok gól, mert mindkét csapat kiválóan védekezett az eddigi meccseken, és így is lett. Az Eger a fontos helyzetekben remekül mozgott saját kapuja előtt, és a legfontosabbkor állt össze a támadójátéka.

A második legjobb olasz csapat három negyeden át tartotta a lépést a magyarokkal, a negyedikben azonban már nem tudta, ezzel az egriek jutottak be a legjobb négy közé. Idáig még sohasem jutottak el a BL-ben.

A négy között pedig megismétlődik a magyar bajnoki döntő, hiszen az Eger lesz a meccs nélkül elődöntőbe kerülő Szolnok ellenfele.

Hárai két góljával kezdődött a meccs, a másik oldalon erre Nora és Paskovics válaszolt. A második negyedben Nora újabb találatát Csucskovics egyenlítette ki, és mivel a bírók többször az egriek hátrányára tévedtek, a félidőben nem is számított rossznak a döntetlen. Hosnyánszky tökéletes, felső sarkos lövését például nem adták meg, mert közben teljesen váratlan kiállítottak valakit.

A nagyszünet után Kovács találta meg a helyet a kapus és a kapufa között a rövid saroknál, erre Muszlim egy szerencsés, de kegyetlen góllal válaszolt, de a negyedik negyedben már nem volt kérdés, melyik a jobb és frissebb, a védekezésben lényegesen koncentráltabb csapat.

Előbb a balkezes Vapenszki lövése valahogy átcsúszott a gólvonalon, aztán egy emberelőnyt nagyszerűen játszott meg az Eger, és Hárai harmadik gólja húzásból el is döntött mindent. De még inkább Muszlim 4 perces kiállítása három perccel a vége előtt. Nem látszott pontosan, mi történt, vélhetően víz feletti ütés.

Erdélyi ugyan kihagyta a büntetőt, ez azonban már nem számított, a hajrában már egy kicsit ki is lehetett engedni.

Pénteken tehát a két elődöntő: Eger-Szolnok, Recco-Dubrovnik.

Mitrovics kapus érzékletesen fogalmazott a meccs után: "történelmet írtunk, de nem ünnepelhetünk. A java csak most jön."

Rovatok