Index Vakbarát Hírportál

Nagy pofonba szaladt bele a férfi pólóválogatott az Eb-n

2018. július 18., szerda 22:27 | aznap frissítve

A jó kezdés után nagy pofonba szaladt bele a férfi pólóválogatott a barcelonai Európa-bajnokságon szerdán, második csoportmeccsén ugyanis 12-5–ös vereséget szenvedett az olaszoktól.

Borzasztóan kezdődött a meccs a magyar csapat számára, 10 percig még az emberelőnyökből sem tudott senki betalálni, így a második negyed elején 6-0 volt az állás az olaszok számára.

Innen még sikerült visszakapaszkodni, a második negyedben jelentősen feljavult magyarok sorozatban négy gólt lőttek, és Nagy is elég sokszor védett a kapuban, a félidőre 7-4–es olasz vezetéssel mentek a csapatok.

A harmadik negyed elején aztán egyenlíthetett is volna a magyar csapat, de hol a kapusuk, hol a kapufa mentette meg az olaszokat, így végül az első után a harmadikban sem sikerült betalálni, így pedig már nem volt esélye a válogatottnak, a negyedik negyedben is megszórták őket az olaszok, így végül hét góllal kaptak ki.

Kicsit mérges vagyok, hiszen megbeszéltünk sok mindent, mégis, mindjárt az elején mintha elfelejtettük volna ezeket. Nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, mentálisan teljesen rossz kezdés volt.

– értékelt Märcz Tamás szövetségi kapitány a meccs után, hozzátéve, hogy sok ilyen pörgős ritmusú mérkőzés kell a csapatnak, amelynek meg kell becsülnie az adódó helyzeteket, hiszen egy erős ellenféllel szemben nehéz kialakítani azokat.

A magyar válogatott ezzel csoportelső már biztosan nem lesz, azaz nem kerülnek közvetlenül a négy közé, hanem játszaniuk kell majd a negyeddöntőbe kerülésért, ahol valószínűleg a címvédő, olimpiai bajnok szerb csapat lesz majd az ellenfél.

Rovatok