Index Vakbarát Hírportál

Óriásit játszott a magyar vízilabdacsapat Japán ellen

2018. szeptember 13., csütörtök 20:25

19-14-re legyőzte Japánt Magyarország a Berlinben zajló vízilabda világkupa csoportkörének harmadik fordulójában. Mivel Ausztrália 10-9-re legyőzte Németországot, így a magyarok csak a harmadik helyen végeztek a csoportban.

Magyarország az utolsó csoportmérkőzés előtt két ponttal állt, a nullapontos Japánt mindenképpen verni kellett, ha előrébb akart lépni a csapat. Az első negyedet ennek megfelelően meg is nyomta a válogatott:

Jansik Szilárd már 48 másodperc után megszerezte a vezetést, a magyar csapat végül kilenc lövésből nyolc gólt szerzett (8-3), 15 perc alatt el is döntve a találkozót. 

A második negyed elején Kardos megfogta a második ötösét, a japánok nem nagyon tudtak mit kezdeni a magyar védelemmel, 11-6 volta negyed végén az állás. A harmadik negyedet már kicsit jobban megnyomták, de így is csak 4-3-ra nyerték a játékrészt, egy pillanatig nem forgott veszélyben a magyar győzelem. A vége  19–14 lett, tükörsima magyar győzelem.

Eredmény:

Magyarország–Japán 19–14 (8–3, 3–3, 3–4, 5–4)

A csoport állása:

  1. Ausztrália - 4 pont
  2. Németország - 4 pont
  3. Magyarország - 4 pont
  4. Japán - 0 pont

Pénteken rendezik a vízilabda világkupa negyeddöntőit (mind a négy csapat továbbjutott), ahol a következő párosításokban küzdenek majd a válogatottak:

Rovatok