Index Vakbarát Hírportál

Sérülés miatt változott a magyar válogatott kerete a vízilabda-Eb előtt

2022. augusztus 25., csütörtök 16:07

Pohl Zoltán sérülése nem jött rendbe, nem utazhat Splitbe a vízilabda-Európa-bajnokságra, helyére Varga Zsolt szövetségi kapitány a balkezes Vadovics Viktort hívta be.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a csapat pénteken Zágrábba utazik, és szombaton onnan folytatja útját a kontinensviadal helyszínére. Az Európa-bajnokságon hétfőn Szlovénia, szerdán Szerbia, pénteken pedig Izrael ellen vív csoportmeccset.

A válogatott szerda késő este érkezett haza spanyolországi túrájáról. Varga Zsolt kifejezetten örült, hogy néhány napig együtt készülhetett alakuló csapata a világbajnok spanyolokkal.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, voltak kifejezetten jó, illetve kevésbé jó pillanatok a kétkapus edzéseken, a fórhátrány gyakorlása közben. Összességében rendkívül hasznos volt még ilyen rövid időintervallum alatt is ez az edzőtábor. Nem titok, az edzőmeccseken két-három góllal a spanyolok voltak a jobbak, de ez egyáltalán nem foglalkoztatott, nem az eredmény volt számunkra a lényeg, sokkal inkább a gyakorlás. Merthogy olyan elemeket igyekeztem kipróbálni a játékosokkal, amelyeket a jövőben látni szeretnék a csapattól, kíváncsi voltam arra, ezen a szinten hol tartunk, mire számíthatok a legjobbak ellen egy-egy ilyen szituációban. Tekintettel arra, hogy a világbajnok ellen tesztelhettünk, rendkívül hasznos információkat gyűjthettem elsősorban a saját csapatunkkal kapcsolatban

– mondta Varga Zsolt szövetségi kapitány.

A válogatott kerete:

(MTI)

Rovatok