Index Vakbarát Hírportál

„Régóta várt álom” miatt távozik a vízilabda-szövetség elnöke

2022. október 14., péntek 13:12

Már nem Vári Attila a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke – derül ki az MVLSZ hivatalos honlapján megjelent közleményből. A sportvezető a jövőben a Nemzeti Vízilabda Képzési és Módszertani Központ elindításáért felel majd. Utódjáról a szövetség élén később születik döntés.

„Az elkövetkezendő időszakban teljes szívvel és figyelemmel kívánok új feladatomra koncentrálni, a magyar vízilabdasport legmeghatározóbb fejlesztésére, a Nemzeti Vízilabda Képzési és Módszertani Központ létrehozására – írta közleményében Vári Attila. – Az új fejlesztési központ szervezeti rendszerének és alapjainak a kidolgozását kollégáimmal az elmúlt években elkezdtük. A fejlesztési központ kiemelt programja a magyar vízilabdaéletnek, amely a teljes hazai utánpótlásképzést kívánja nemzetközi szinten is a legmagasabb szintre emelni. Rendkívüli örömömre szolgál, hogy erre a feladatra fókuszálhatók, egy régóta várt álom válhat ezáltal valóra a vízilabdacsalád számára.”

A játékosként kétszeres olimpiai bajnok (2000 és 2004) szélső 2018-ban vette át a szövetség irányítását Kemény Dénestől, majd 2020-ban ismét bizalmat szavazott neki a tagság. Regnálása alatt először történt meg a magyar vízilabdázással, hogy a női és a férfi pólóválogatott is érmet szerezzen az olimpián (2021). 

Büszke vagyok arra, hogy elnökségi munkám alatt kiemelkedő időszakon vagyunk túl a vízilabdasportág életében. A tokiói olimpián sokaknak szereztünk örömet a páros, női és férfiválogatott éremszerzéssel, a tavalyi és idei évben világszinten egyedülálló utánpótlássikereket értünk el. A vízilabdacsalád méltán büszke a hazai rendezésű sikeres világeseményekre. Ezek közül is kiemelkedik a rendkívül rövid idő alatt jól megszervezett idei vizes világbajnokság” – fogalmazott a 46 éves sportvezető, aki elnöki hivatala legnagyobb kihívásaként a koronavírus-járvány által diktált új kihívások közepette is lebonyolított sporteseményeket jelölte meg. 

Külön szeretném megköszönni a vízilabdacsaládnak, beleértve a játékosoknak, a sportszakembereknek és kollégáimnak, nem utolsósorban pedig szponzorainknak, támogatóinknak, tudományos és együttműködő partnereinknek, akikkel közösen dolgoztunk ebben a kiemelten sikeres, ámbár nehézségekkel tűzdelt időszakban” – tette hozzá.

A közlemény szerint a következő napok feladata lesz, hogy az MVLSZ összehívja a tisztújításhoz a közgyűlést, felállítsa a szavazatszámláló és mandátumvizsgáló bizottságot, majd a testület megválassza új elnökét. 

„A vízilabdasportág kiemelkedő időszakot él át, a sikereknek és a stabilitásnak köszönhetően. Éppen ezért nyugodt szívvel passzolom a labdát a következő elnök számára – zárta közleményét a pólószövetség leköszönő elnöke. 

(Borítókép: Szabó Réka / Index)

Rovatok