Index Vakbarát Hírportál

Ajpek Orsi

Séta a 33 éves Zónában Séta a 33 éves Zónában

A csernobili atomerőmű körülötti lezárt terület, benne Pripjattyal, a szellemvárossal, mára turistalátványossággá szelídült. Képeink kicsit más szemszögből mutatják meg a Zónát.

április 25. 23:56

Nyuszi-Muszi és a járványügyiek szopóálarcos kísértete Nyuszi-Muszi és a járványügyiek szopóálarcos kísértete

Borzalmas minőségű képek mesélnek arról, hogy benzinkutat igen kevés ésszel is ki lehet rabolni. Emberi horogkereszt, láthatatlan shotgun, Isten megtévedt barma, és a Halál pofájába röhögő Kisember. Nagykép.

április 18. 22:38

Őszinte sportőrület a posztszovjet viszonyok között Őszinte sportőrület a posztszovjet viszonyok között

Zoltai András hónapokig járta Örményország kisebb-nagyobb tornatermeit és sportcsarnokait, ahol fanatikus sportolókkal és megszállott edzőkkel találkozott. A szegénységből még mindig a sport az egyik leginkább elérhető kitörési lehetőség.

április 14. 12:30

2019. április 29-én hétfőn, azaz ma 18 órától kollégánk, Bődey János André Kertész-nagydíjas fotóriporter tart tárlatvezetést a 37. Magyar Sajtófotó Kiállításon Radisics Milán MÚOSZ Nagydíjas fotográfussal és Virágvölgyi Istvánnal közösen. 

Ha érdekel Niki története, és hogy hogyan készült a fotósorozat, akkor irány a Capa Központ!

Senki sem tudja honnan jött, kié és hogyan került a vízbe az a kutya, akit 220 kilométerre a parttól, a Thai-öböl közepéről mentettek ki egy olajfúró munkatársai. 

A fúrótornyon dolgozók azt vették észre, hogy egy barna kutya evickél a tengerben a platform felé. Amikor az eb már egészen közel volt a toronyhoz, megpróbálták kimenteni. "Versenyt futottunk az idővel" - mondta Vitsisak Payalaw, a Chevron munkatársa, mert a hullámzás bármikor elsodorhatta volna a kutyát. Végül egy kötelet kötöttek a nyakába és így sikerült kiemelni a teljesen kimerült jószágot. 

Boonrod, azaz Túlélő - ezt a nevet kapta megmentőitől a kutya - azóta újra a szárazföldön van. Partaszállásánál a Watchdog jótékonysági szervezet és egy állatorvos várta, aki szerint az eb állapota sokat javult az utóbbi napokban: erősödött és jókedvű.

Boonrod a gondoskodó barátok mellett lehet, hogy új gazdára is talál, mert Payalaw, a fúrótorony munkatársa azt mondja, hogy ha az eredeti tulajdonosa nem jelentkezik, ő szívesen örökbefogadja a kutyát.

Április 2-át az ENSZ 2008-tól az autizmus világnapjává nyilvánította, ezzel is próbálva felhívni a világ figyelmét az autista emberek problémáira, például arra, hogy mennyire nehezen fejeznek ki érzelmeket. Ma a világon 110 millió, Magyarországon akár 150 ezer embert érint  az autizmus valamilyen foka. A világnap és a hozzá kapcsolódó programok célja, hogy segítsen felismerni, megérteni és elfogadni a spektrumzavarral élőket. 

Ha ma kékre világított épületet, vagy szobrot látsz, akkor az a világnap miatt van. Ha kedved van egy ilyen ügy mellé állni, akkor menj el valamelyik kék lufis sétára és beszélgess másokkal az autizmusról. Tatán az Esőemberekért Egyesület hagyományos sétája 19:30-kor kezdődik a kékre világított vár épülete körül. 

Update: Kék lufival sétálni az autizmus világnapján jó dolog. A séta végén elengedni a lufit nem igazán. Inkább vidd haza és örülj neki még egy kicsit. 

Rovatok