Index Vakbarát Hírportál

Ajpek Orsi

Most mindenkinek más szerepben kell kipróbálnia magát Most mindenkinek más szerepben kell kipróbálnia magát

A koronavírus elleni védekezésben nagy szerep hárul az önkormányzatokra, a fővárosban a kerületekre. Megnéztük, Terézvárosban hogyan oldják meg a szociális ellátást.

április 4. 15:06

Először voltam punk, utána lettem irodakukac Először voltam punk, utána lettem irodakukac

Zeneszöveg.hu-ról olvasott saját szövegek, kanapé a színpadon: a 31 éves Prosectura megmutatta, mit csinál egy punk, amikor punk. Meg amikor nem az.

március 27. 23:45

Aki megérezte a földút szelíd hatalmát Aki megérezte a földút szelíd hatalmát

Faluvége, földút, teremtés: Pilló Ákos fotóin azokat a helyeket keresi, ahová legkevésbé ért el a technológiai fejlődés, és még érezni lehet a földút szelíd hatalmát.

február 8. 23:38

A járványhelyzet miatt látogatóközönség és bevételek nélkül maradt kulturális intézmények is elég nagy bajban vannak. A Kansas Cityben lévő Nelson-Atkins Múzeum és a város állatkertje összehozott egy elég cuki akciót, hogy a látogatási tilalom ellenére megpróbálják fenntartani az érdeklődést. Bubbles (5), Maggie (7) és Berkley (8) az állatkert három szofisztikált Humboldt-pingvinje lehetőséget kapott, hogy sétáljanak egyet a múzeumban.

"Úgy tűnt, hogy Caravaggióra sokkal jobban reagáltak, mint Monet-ra" - jegyezte meg az múzeum igazgatója. Az állatkert szakértői szerint a pingvineknek nagyon tetszett a túra, láthatóan jól érezték magukat az alkotások között: "nekik is hiányoznak a látogatók, akikkel egyébként naponta találkoznak".

Az akció egyébként úgy tűnik, bejött: a múzeum Facebook-oldalán már több, mint hétszázhúszezren nézték meg a művészetkedvelő pingvinekről készült videót és további százezer ember volt kíváncsi rájuk az Instán és a Youtube-on. Megértem, tényleg iszonyú helyesek ahogy végigtotyognak a márványon, ha még több képet néznél róluk, akkor itt találsz.

Budapest belvárosában szuperjófej kereskedők/kávézósok/éttermesek üzeneteibe lehet belefutni lépten-nyomon. Ezek a helyek a járvány miatt csak korlátozottan tarthatnak nyitva, ennek ellenére sok üzlet egyáltalán nem nyit ki, mert tulajdonosuk az otthon maradást most sokkal fontosabbnak tartja.

Persze lehet mondani, hogy de hát nem is éri még kinyitni, hiszen alig lézengenek az utcán, de én abban szeretnék hinni, hogy Csucsuékat, Marikát, Józsit és a többieket tényleg az egymás és a maguk iránt érzett felelősség vezérli. Szóval részemről maximális riszpekt és köszi, remélem jól vannak, kedves Csucsuék, Marika, Józsi és a többiek! 

A koronavírus miatt a sportélet fenekestül felfordult, az UEFA a futball Európa-bajnokságot elhalasztotta, az olimpia még tartja magát, de ki tudja meddig. A hazai egyesületek sorban függesztik fel edzéseiket, a sportolók is a négy fal közé szorulnak, de az erkélyeiken tornázó olaszokhoz hasonlóan igyekeznek megoldást találni arra, hogy folytathassák a felkészülést.

Helebrandt Máté többszörös magyar bajnok gyalogló, olimpikon például az egyesületétől kölcsönkapott futógépen, nyíregyházi lakásában rója tovább a kilométereket:

A halásztelki BSE vívó egyesület két fiatal vívója, Badár Krisztián és testvére Szonja pedig szigetszentmiklósi kertjük gyepére tették át edzéseiket:

Rovatok