Index Vakbarát Hírportál

Ajpek Orsi

Itt minden versenyző kapott már egy második esélyt az élettől Itt minden versenyző kapott már egy második esélyt az élettől

Magyarország 77 érmével a nyolcadik lett a szervátültetettek idei világjátékán. A versenyek öleléssel végződnek, családias a hangulat, egy futamon a szervet felajánló donorok is indulhatnak. A veseátültetett Mihálovits Tamás többszörös világrekorder.

szeptember 25. 23:52

Festményszerű drónos fotókon az ember által átalakított tájak Festményszerű drónos fotókon az ember által átalakított tájak

A spanyol farmerek valószínűleg nem is tudják, hogy a levegőből absztrakt festménynek tűnik a munkájuk. Radisics Milán fotói.

szeptember 24. 14:26

Milliók csatlakoztak világszerte a diákok által szervezett klímatüntetéshez Milliók csatlakoztak világszerte a diákok által szervezett klímatüntetéshez

A pénteken induló egyhetes klímasztrájkhoz kapcsolódva több mint 150 országban tartottak tüntetéseket. A tüntetéssorozatot a hétfőn kezdődő ENSZ-klímacsúcshoz időzítették.

szeptember 20. 20:31

Eljátszotta hogy beteg, nem ment iskolába és minden előadást megnézett a mozikban, amikor bemutatták Budapesten a Led Zeppelin-koncertfilmet. Így történt, hogy S. Varga Ilona összesen hetvennégyszer látta A dal ugyanaz marad című mozit és visszavonhatatlanul beleszeretett a koncertfotózásba.

"Talán ez az alapja annak, hogy vaku nélküli, élő koncertportrékat szeretek a legjobban készíteni " - mondja a fotográfus, aki pályáját sport- és természetfotósként kezdte, forgatott rövidfilmeket, de végül a színpad előtt találta meg a helyét. Évtizedek óta fényképez táncot és koncerteket S. Varga Ilona, koncertportéiból most a zene napja alkalmából nyíló kiállítása október 13-ig látható a Klauzál Gábor Művelődési Központban.

Gyengeség, légszomj, szúró-bizsergő érzés az arcon. Rosi Gladwell meg van győződve arról, hogy tüneteit a wifi sugárzás okozza, és retteg az 5G bevezetésétől. Nem, az 5G nem okoz rákot, ahogy korábbi cikkünkben is írtuk. 

Az angliai Totnes településen élő nő hat évvel ezelőtt diagnosztizálta magát az elektromágneses terekkel szembeni érzékenységgel. A 70 éves Rosi azóta több ezer fontot költött speciális védőeszközökre és mérőberendezésekre, az éjszakákat például egy ezüsttel és rézzel szövött hálózsákba burkolózva, testét védőlappal fedve, egy sugárzásmérő-készülék társaságában tölti.

Rosi azt mondja pillanatnyilag sikerült magát biztonságba helyeznie: vidéki otthonában semmilyen mérhető sugárzás sincsen, a nagyvárosokat messziről elkerüli és amikor csak teheti, a spanyol hegyekben lévő családi nyaralóban tölti az idejét. Ha mégis kimozdul mondjuk vacsorázni, viszi magával a sugárzásmérőjét és oda ül le az étteremben, ahol a legkisebb az elektromágnesesség. Ha mégis túl sok sugárzás éri és a tünetei súlyosbodnak, akkor Rosi két nap tévé és egyéb elektronikai eszköz mentes, méregtelenítő napot tart. 

"Valóban nagyon megijedtem a jövőtől" - állítja az asszony, aki úgy gondolja, hogy erőfeszítései ellenére az 5G bevezetése meg fogja ölni őt.

A kaliforniai Tahoe-tó partján lévő Kings Beach Motelből riasztották a seriff hivatalt egy kétségbeesetten ordibáló szemetes konténer és két idegeskedő medve miatt.

A kiérkező szervek konstatálták, hogy egy sikertelen mentőakcióba csöppentek: az ordibálás ugyanis egy medvebocstól származott, akire guberálás közben rácsapódhatott a szemetes teteje, így csúnyán csapdába esett. A további két ideges maci pedig ennek a bocsnak a testvére és az anyja, akik hiába igyekeznek mindenféle tornamutatványokat végrehajtva kiszabadítani a bocsot, ez nem nagyon jön össze.

Mivel a kétségbeesés és az idegeskedés csak egyre fokozódott, a helyezetet meg kellett oldani. És így is lett: a seriff és a létrája egy perc alatt rendezte a helyzetet, erről pedig videofelvétel tanúskodik:

 

Rovatok