Index Vakbarát Hírportál

Aradi László

A szén formálta táj, ami egyik napról a másikra tűnt el A szén formálta táj, ami egyik napról a másikra tűnt el

Egy brit fotós véletlenül emléket állított a hagyományos nehézipar és a rá épülő társadalom végnapjainak. 1980-as évekbeli fotók, amik 2019 megértését is segítik.

október 17. 16:58

Az AMC-mozik is belépnek az amerikai streamingpiacra

Három és hat dollár között lehet majd filmeket kölcsönözni.

október 17. 15:03

Telibe vizelt gém és kötözködő pingvin a mókás állatfotók díjazottjai között Telibe vizelt gém és kötözködő pingvin a mókás állatfotók díjazottjai között

Nézegessen vicces állatokat! A Wildlife Comedy Award képeiből válogatunk.

szeptember 15. 23:27

A népszerű animációs GIF oldal, a GIPHY elkészített egy olyan alkalmazást, amivel a már meglévő játékmintákból készíthet saját minijátékot, aminek a neve Giphy Arcade.

Gyors játékokról beszélünk, kb. 10 másodpercesek. Az elkészült programot egy egyedi URL-en lehet elérni. Nem igényel regisztrációt, sem bármilyen személyes adatot.

A Giphy vezető termékmérnöke szerint nincs szükség a jó játékélményhez 12 gombra, 60 dollárra, vagy 30 év szakmai tapasztalatra, hogy valaki belemerüljön és élvezze a játékkészítést ezzel az alkalmazással.

A játékokat különböző előre definiált matricákkal, egyedi hátterekkel és hangokkal szabhatják személyre. Úgyhogy kis túlzás az "egyedi játék", de tény, hogy sokféle variáció készíthető így el a meglévő játékokra.

Aki szereti a 80-as, 90-es évek konzolos játékait, annak pár percre valódi kikapcsolódást nyújthat. 

via CNN

Fedélzeti kamera rögzítette, amint a vonatsínen ragadt autóból pár másodperccel az ütközés előtt szedi ki a járőr a benne ülő sofőrt. 

Ruben Correa járőr hívást kapott szerdán, hogy egy autó a sínen ragadt Utahban. Miután a jelzett hely közelében megtalálta a gépjárművet, kipattant az autóból, és kirángatta a sofőrt. A járőrkocsiból kiszállás és a vonattal ütközés között 35 másodpercnyi idő telt el. Ruben gyors beavatkozásának köszönhetően mindketten sértetlenül úszták meg az esetet.

Mint utólag kiderült, a húszas éveiben járó sofőr egészségügyi problémái miatt hajtott le a közeli autópályáról. 

Az utahi autópálya-rendőrség hihetetlennek és hősiesnek minősítette a járőr tettét. 

Correa csak annyit tett hozzá az esethez:

Én csak végeztem a munkám.

A sofőrt orvosi vizsgálat után elengedték, és a szülei hazavitték.

via CNN

 

Egy ismeretlen kék pólóban és sapkában besétált a San Franciscó-i galériába, leemelte Salvador Dalí 20 000 dollár (kb. 6 millió forint) értékű, Lángoló zsiráf című alkotását. 

A Dennis Rae Fine Art galéria igazgatójának  elmondása szerint  az illetőnek volt egy tettestársa is, aki elvonta az alkalmazottak figyelmét a lopás közben. Az eset még vasárnap délután történt. Az esetet számos térfigyelő kamera rögzítette, az egyik alapján egy nő is tettestárs volt, aki az ajtón kívül maradt. 

 

Normál esetben állványhoz rögzítik a festményeket, de itt valamilyen okból a zár és a kábeles rögzítés is hiányzott. Nem egyértelmű, hogy esetleg a gyanúsítottak korábban is betértek a galériába és elvágták azokat, vagy az egész műveletet 32 másodperc alatt abszolválták.

A rézkarccal készített művek kis példányszámban készültek és sorszámmal ellátottak, így pontosan lehet tudni, melyik tűnt el, tehát nem is lehet hivatalosan eladni, mondta a galéria vezetője.

A rendőrség még keresi az elkövetőket.

via abc7NEWS

Rovatok