Index Vakbarát Hírportál

Aradi László

Kör közepén állnak, bábukkal esznek Kör közepén állnak, bábukkal esznek

A koronavírus mellett újrainduló hétköznapokban egy ideig még a távolságtartás parancsához kénytelen alkalmazkodni a világ, legyen szó munkáról, szórakozásról, tanulásról vagy imádságról. Így oldják meg különböző helyeken.

május 26. 15:20

Lángszóróval rajzolja újra Skóciát Lángszóróval rajzolja újra Skóciát

Vadregényes? Fenséges? Érintetlen? Egy skót fotósnak elege lett abból, hogy nem ismer rá a hazájára a romantikus Skócia-imázsban.

május 24. 23:56

Igen, jól látható, az ott egy tablet, amit épp beállítanak egy roboton, ami átveszi a tanuló helyett a diplomát. Ezt az eseményt a Fülöp-szigetek Taguig egyik iskolájában rögzítette a fotós. Az MTI beszámolója szerint az egészet online is közvetítették a "legnagyobb közösségi portálon". Fordítok: Facebookon.

Az eseményen 179 diák kapta meg eképp a sikeres vizsgák után. A robotokra azért volt szükség, mert a koronavírus-járvány miatt a diákok személyesen nem vehették át az elismerést. Ugyan a képanyag nem szól róla, de valószínű a klasszikus kalapdobás elmaradt az esemény végén.

Erre miért volt szükség?

  • 298
    Szenzációhajhászás, a lényeg hogy bekerültek a médiába
  • 178
    Mutyi fülöp-szigeteki módra. A robotokért is el lehetett tenni némi kormányzati pénzt
  • 156
    Én is örülnék neki, ha így átvehetném a diplomám, ha már személyesen nem

TikTokon elkezdtek terjedni videók arról, hogy milyen bogarak lehetnek az eprekben, és ezért érdemes fogyasztás előtt fél óráig sós vízben áztatni.

 

A videókon láthatóak kukacok, pókok és más bogarak is. A #strawberrybugs hashtaggal rendelkező videók több mint 11,8 millió megtekintéssel rendelkeznek eddig. Az igazság viszont a szakértők szerint az, hogy ezek az apró lényeg minden friss zöldségen és gyümölcsön megtalálhatóak.

Greg Loeb, entomológus és a Cornell Egyetem professzora szerint:

Ha friss termést eszik, akkor bogarakat is fogyaszt. Néha az entomológusok is viccelődnek, hogy hé, hiszen ez csak egy kicsit több fehérje.

Ha a friss gyümölccsel lenyel némi bogarat is, nem lesz tőle beteg. Bőven elég vízzel lemosni, mert ezek az apró élőlények a gyümölcs felületén találhatóak.

via CNN

A helyi Tulskaya Pressa újság megszólaltatta az orosz nővért, akiről a nem sokat takaró fotó készült, ami bejárta a világsajtót. 

A hirtelen jött hírnév és "dicsőség" miatt kénytelen volt megszüntetni a közösségi oldalát. Telefonon és messengeren is csak a barátaival és rokonaival tartja a kapcsolatot. A rokonai nem tudták, hogy koronavírusos betegekkel foglalkozik a Tula Regionális Klinikai Kórházban, de emiatt nem láthatta a családját már két hónapja. 

A helyi újság nem, de a DailyMail felfedte a nevét és a fotóját is publikálták. Eszerint Nagyezsdának hívják, és 23 éves, a rjazanyi orvosi egyetemen tanul.

A hírnévnek és kollégái támogatásának köszönhetően a fegyelmi eljárást a hatóságok visszavonták, amit ellene indítottak. Kollégái szerint nem ő az egyetlen, aki csak fehérneműt visel az átlátszó védőruha alatt. A DailyMailben megjelent nyilatkozat szerint:

Hidd el, nem közlekednénk meztelenül a kórházban, ha teljes készlettel rendelkeznénk

A Nagyezsdával egy kórteremben dolgozó orvos teljesen megérti és támogatja a nővért. 

Nem érdemel büntetést. Valószínű ő is rájött, hogy átlátszó a védőruha, de úgy döntött így öltözködik, mert nagyon nehéz hosszú időt eltölteni benne. 

Az orvos szerint nem volt helyes, hogy a betegek fényképeket készítettek róla. 

A kórház vezetője, Dr. Anna Saviscseva ragaszkodott hozzá, hogy ne büntessék meg az öltözékéért Nagyezsdát. Közben személyesen meglátogatta Putyin volt testőre is a nővért, Alekszej Gyumin kormányzó személyes támogatásáról biztosította őt. 

Dr. Saviscseva szerint Nagyezsda remek munkaerő, profi és magas szintű orvosi ellátást nyújt a betegeknek. 

Rovatok