Index Vakbarát Hírportál

Balizs Benedek

40 millió dollárra perelte be Bad Bunnyt volt barátnője 40 millió dollárra perelte be Bad Bunnyt volt barátnője

A popsztár rajongói nem kímélték a nőt.

tegnap, 06:23

A szlovák külügyminiszter nem mossa össze Orbán Viktort a szlovákiai magyarokkal A szlovák külügyminiszter nem mossa össze Orbán Viktort a szlovákiai magyarokkal

Rastislav Kácer tagadta, hogy megnyilvánulásaival magyarellenes hangulatot keltene.

tegnap, 06:13

Az Egyesült Államok létrehozza a „végzet légióját”? Az Egyesült Államok létrehozza a „végzet légióját”?

A Kína–Oroszország–Irán-szövetség kellemetlen helyzetbe hozza Amerikát.

tegnap, 06:12

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a Kisida Fumio japán miniszterelnökkel közös megbeszélése után lehetséges telefonbeszélgetésről kérdezték Hszi Csin-pinggel – értesült a strana.today.

Még nincs semmi konkrétum, nem erősíthetek meg semmit

– felelte szűkszavúan az ukrán elnök.

Arról is beszélt, hogy Ukrajna meghívta Kínát, vegyen részt a békeszerződés megvalósításában.

Mind nyilvánosan, mind diplomáciai csatornákon keresztül közöltük Kínával a békemegoldásunkat, és meghívtuk őket, hogy vegyenek részt ebben a megoldásban. Várjuk a választ

– mondta Zelenszkij.

John Kirby, az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin keddi találkozója után tartott sajtótájékoztatót, ahol arra figyelmeztetett:

Egy esetleges mostani tűzszünet, amely befagyasztaná a frontvonalat, megadná a lehetőséget Vlagyimir Putyinnak, hogy időt és teret nyerjen, amire most a legnagyobb szüksége van. 

Kirby szerint a kínai elnöknek sürgetnie kellene Oroszországot, hogy vessen véget Ukrajna inváziójának, ha konstruktív szerepet akar játszani a konfliktusban.

Amint arra felhívta a figyelmet, az ENSZ alapokmányának követése azt jelenti, hogy Oroszországnak ki kell vonulnia egész Ukrajnából.

Kijev még mindig várja Peking válaszát, miután azt javasolta, hogy csatlakozzon a háborút lezáró ukrán béketervhez – mondta Volodimir Zelenszkij a Sky News szerint.

Fumio Kishida japán miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján az ukrán államfő elmondta, hogy a javaslatot megtették Kínának – de egyelőre nem érkezett válasz.

A két vezető találkozója egy időben zajlik Hszi Csin-ping kínai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök 800 kilométerre lévő moszkvai csúcstalálkozójával. Peking 12 pontos béketervet javasolt, amely azonnali tűzszünetet jelentene mindkét oldalon, de Ukrajna számára területi veszteségeket jelentene.

Rovatok