Index Vakbarát Hírportál

Bohus Péter

Nem az oroszok miatt, hanem az eső miatt emelkedett szerda hajnalban a háttérsugárzás Nem az oroszok miatt, hanem az eső miatt emelkedett szerda hajnalban a háttérsugárzás

Kis híján a figyelmeztetési szintig kúszott a háttérsugárzás értéke.

augusztus 15. 15:35

Magyar utasaival rohant bele egy álló rendőrautóba egy kisbusz Németországban Magyar utasaival rohant bele egy álló rendőrautóba egy kisbusz Németországban

Többen életveszélyes állapotban vannak. A buszt üzemeltető vállalkozás hallgat.

augusztus 14. 13:59

Nem lett meg a szilsárkányi péniszfestő, pedig mindenki tudja, hogy ki volt Nem lett meg a szilsárkányi péniszfestő, pedig mindenki tudja, hogy ki volt

A nyomravezetőnek felajánlott félmillió forint így visszakerülhet a község számlájára.

augusztus 13. 12:07

Olyat se láttunk még, hogy egy busz, fittyet hányva a forgalomra, szembefordul egy körforgalomban. Előbb keresztbe állt, majd a forgalom közepén megfordult szerdán a Clark Ádám téri körforgalomban.

A Clark körforgalomban megfordul egy busz

Át kellett építeni egy üveghidat Velencében, miután annyian elcsúsztak és elestek rajta, és perelték emiatt a várost, majd az olasz számvevőszék megbüntette a tervezőjét, a katalán Santiago Calatravát. A férfinak 78 ezer eurós pénzbírságot kell befizetnie, mert nem volt elég gondos a velencei Canal Grande fölött átívelő negyedik híd tervezésénél. A híd ára eredetileg 6,7 millió euró volt, de végül a költségek 11 millió euróra növekedtek.

A 2008. szeptember 11-én átadott Alkotmány-híd fenntartása a tervezési hibák miatt ró hatalmas költségeket az önkormányzatra, idézi a döntést a 444.hu.  A híd üveg lépcsőfokait tavaly februárban cserélték kőre, mindez egy hónapig tartott, és 40 ezer euróba került. További 60 ezer eurót a városnak a kártérítésekre kellett fordítania. Összesen 5000-en fordultak kártérítésért a városvezetéshez.

Áprilisban adtunk hírt arról az aprólékos műgonddal végzett parkolófelújításról a Szent István Parknál, amelynek munkálatai pontosan egy hónapig tartottak. Persze, tudjuk, hogy a világon amúgy olyan felújítási munkák is egy nap, vagy maximum egy hétvége leforgása alatt készülnek el, mint egy aluljáró építése egy nagy forgalmú út alá, vagy egy híd felhúzása, hogy az autópályákon elvégzett útkarbantartások ritka gyors befejezését már meg se említsük, de Magyarországon ezek a módszerek nemhogy utat mutatnának a kivitelezőknek, inkább egy macerásabb, de kétségtelenül látványosabb megoldást választanak: a csigalassúságot. Ezzel azonban akad egy kis gond: a lassúság sem garancia semmire.

Most például az történt, hogy az áprilisban átadott parkolóknál letett köveket néhány napja felkapták egy szakaszon, persze megint lezárva a parkoló egy részét, és újra vad kövezésbe kezdtek.

Ha úgy nézzük, a 100 méternyi parkolóhely felújítása most már az ötödik hónapja tart a XIII. kerületben.

Rovatok