Index Vakbarát Hírportál

Bolcsó Dániel

Az elfeledett nő, aki először mutatott rá: a szén-dioxid globális felmelegedést okozhat Az elfeledett nő, aki először mutatott rá: a szén-dioxid globális felmelegedést okozhat

Eunice Foote 1856-os eredményeit egy férfi olvasta fel, és már néhány évvel később se vettek tudomást róla, majd másfél évszázadra feledésbe merült.

szeptember 17. 05:26

Melyik a világ legkisebb állata? Melyik a világ legkisebb állata?

És melyik a legkisebb, amit már szabad szemmel is lehet látni? A borsószemnyi béka cuki ugyan, de csak a gerincesek között az első.

szeptember 11. 05:01

Egyszerre 48 állam indított trösztellenes vizsgálatot a Google ellen Egyszerre 48 állam indított trösztellenes vizsgálatot a Google ellen

Egyre nagyobb a nyomás a nagy techcégeken, amik a vádak szerint visszaélnek piaci fölényükkel.

szeptember 9. 22:06

A Netflix nemrég jelentette be, hogy 2020-tól nem lesz elérhető a kínálatában a Jóbarátok, amitől a Chase Holfelder nevű youtuber-zenész úgy elszontyolodott, hogy el is játszotta a sorozat főcímdalát. De nem ám abban a pattogós sitcomos változatban, ahogyan mindenki ismeri, hanem dúrból mollba átírva és jócskán lelassítva, amitől az olyan lett, mint egy szívhez szóló siratódal:

 

Holfelder egyébként jó pár másik ismert dallal is eljátszotta már ugyanezt, itt az ezeket összegyűjtő lejátszási listája.

Jermaine Bell a floridai Jacksonville-ben lakik, és már több mint egy éve gyűjtögette a zsebpénzét, hogy a hetedik szülinapjára elutazhasson az orlandói Disneylandbe (hivatalos nevén Walt Disney Worldbe). Amikor viszont épp a dél-karolinai Allentownban látogatta meg a nagymamáját, és meghallotta, mekkora pusztítást végzett az államban a Dorian hurrikán, fogta az összes spórolt pénzét, és több száz hotdogot, zacskós csipszet és üveges vizet vásárolt belőle, hogy szétosztogassa a városon áthaladó károsultaknak.

A fiú vasárnap ünnepelte a szülinapját, és bár aznap nem jutott el Disneylandbe, hamarosan pótolhatja, mert a Disney a fiú önzetlenségén (és nyilván a potenciális pr-haszon ígéretén) felbuzdulva az egész családját meglepte egy vip-belépővel:

 

Más kérdés, hogy lehet, hogy összességében jobban járt volna a világ, ha a jólelkű fiú a saját kis pénzét az utazásra költi, a Disney meg a saját nem olyan kis pénzét a károsultak megsegítésére. (Frissítés: egy olvasónk megnyugtatott, hogy a Disney jócskán adakozott a Dorian károsultjainak is.)

Robert és Tiffany Williams a pennsylvaniai Montoursville-ben él. Egy reggel azt vették észre, hogy minden különösebb ok nélkül 120 ezer dollárral (35,86 millió forinttal) meghízott a bankszámlájuk.

Felelős ember ilyenkor szól a banknak, hogy bizonyára valami hiba történt. Ők inkább elkezdték elkölteni, mintha nem lenne holnap. Vettek gyorsan három autót, 15 ezer dollárt meg elosztogattak a barátaiknak, akiknek éppen pénzre volt szükségük. Összességében két és fél hét alatt elvertek több mint 100 ezret a 120 ezer dollárból.

A bank hamarosan jelentkezett, és pontosan azt szerették volna, amire számítani lehet: hogy a pár fizesse szépen vissza a pénzt, ami véletlenül került hozzájuk. A nő biztosította is őket, hogy ezt fogják tenni – aztán a férjével együtt eltűnt. Azóta előkerültek, és rendőri őrizetben várják a tárgyalásukat. A kihallgatásuk során mindketten azt mondták, tisztában voltak vele, hogy a pénz nem az övék, de azért mégiscsak elköltötték. Nem volt bölcs döntés.

Rovatok