Index Vakbarát Hírportál

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Itt írhat titkosított emailt:

bolcsodaniel@protonmail.com

A részeg pék, aki utolsóként hagyta el a Titanicot A részeg pék, aki utolsóként hagyta el a Titanicot

Segített mindenkit mentőcsónakba pakolni, megivott fél üveg töményet, aztán úszott két órát a jeges vízben, és túlélte.

február 13. 04:52

Megegyezett az Uber és a Waymo az ipari kémkedési ügyben

Az Uber megígérte, hogy nem fogja felhasználni a Waymo technológiáját. Utóbbi részvényeket is kap.

február 10. 17:08

Egy gyakornok lopta el az iOS forráskódját Egy gyakornok lopta el az iOS forráskódját

Csak a barátaival akarták használni, de aztán valahogy mégis nyilvánosságra került.

február 10. 15:39

A Slow Mo Guys nevű Youtube-csatorna tűpontosan azt az igényt elégíti ki, amit a neve is ígér: a srácok mindenféle érdekes jelenetet vesznek fel szupergyors kamerákkal, hogy aztán szuperlassítva visszanézzék, és ujjongjanak milyen jó. Mindezt 4k felbontásban, mert ha már lassítunk, lássuk a részleteket is.

A legújabb epizódban egy tűzoltótömlő erejét szemléltetik: egyikőjük heroikus küzdelmet folytat az itt most épp a nagy víznyomás által képviselt elemekkel, a másik meg úgy röhög, ahogy nem szégyelli:

 

 

Walesben ma életbe lép egy törvény, amely betiltja a 18 év alattiak intim piercingjét.

A honatyák a testékszerek mellett a kiskapuknak se hagytak sok helyet: akkurátusan felsorolnak tíz konkrét intim testterületet, ahová ezentúl tilos lesz piercinget rakni. A törvény nem magukat a fiatalokat büntetné, hanem az intimpiercingipart, az intimpiercingmunkásoknak kell majd ellenőrizni az ügyfelek életkorát.

A tiltásnak közegészségügyi okai vannak, a helyi áentéesz vezetője szerint ugyanis az eddig intim piercinget csináltató fiatalok harmada jelentett komplikációkat. Ezt egy 16-24 éveseket felmérő angol tanulmányra alapozzák, amely szerint leggyakrabban a nyelvpiercing okozott gondot, de a nemi szervek és a mellbimbók is felfértek a dobogóra.

A fogorvosok is üdvözölték a döntést, mert gyakran találkoztak azzal, hogy a nyelvpiercing maradandó sérülést okozott a fiatalok fogában és ínyében, na meg a fertőzések a leheletnek se tettek jót.

Mindennek mától egyszer s mindenkorra vége.

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az Európai Év Fája versenyt, és az induló 13 ország között Magyarország is képviselteti magát az év hazai fájával, a zengővárkonyi szelídgesztenyével – írja közleményében a magyar versenyt szervező Ökotárs Alapítvány.

A novemberben az év magyar fájává választott gesztenyefa átvészelt pár dolgot viharos évei alatt: kigyógyult a kéregrákból, túlélte az államosítást, és azt is, amikor egyszer a közeli lőtér őrzésére rendelt katonák felgyújtották, hogy felmelegedhessenek.

Hát melyik fa érdemelné meg nála jobban a nemzetközi elismerést?

Magyar versenyző eddig már háromszor végzett az európai mezőny élén. Ha ön is azt szeretné, hogy negyedszer is nyerjünk, ezen a linken szavazhat a zengővárkonyi szelídgesztenyére, méghozzá február 28-ig, az eredményhirdetés pedig március 21-én lesz. Fejenként két fára lehet szavazatot leadni.

Rovatok