Index Vakbarát Hírportál

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Mit tegyek, hogy ne csapjon belém a villám? Mit tegyek, hogy ne csapjon belém a villám?

A tragikus balatoni eset után összeszedtük, mit érdemes tenni és mit tilos, ha el akarja kerülni a villámveszélyt. Évente 24 ezer ember öl meg villámcsapás, de 240 ezren túlélik.

tegnap, 10:28

Egyre többen mennek plasztikai sebészhez, hogy úgy nézzenek ki, mint a szelfiken Egyre többen mennek plasztikai sebészhez, hogy úgy nézzenek ki, mint a szelfiken

A jelenségnek nevet is adtak: Snapchat diszmorfia.

augusztus 10. 17:47

Életveszélyesen meghekkelhetők egyes pacemakerek Életveszélyesen meghekkelhetők egyes pacemakerek

A kutatók szerint átvehető az irányítás felettük, a gyártó szerint semmi gond, csak oda kell figyelni.

augusztus 10. 16:05

Bősárkány nagyközség Győr-Moson-Sopron megye szívében található, a hétvégi bősárkányi falunapon fellépő tánccsapat meg egyre több facebookozó szívében. Vasárnap ugyanis nyolc kislány és apukáik adtak elő közös táncprodukciót, és az erről készült videót azóta 6,5 ezren osztották meg.

Persze nem is csoda, hát nézzék, milyen cukik:

 

 /via Kisalföld/

Tegnap mi is megírtuk, hogy a Magyar Tudományos Akadémia egy Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy az Akadémia egyszer majdnem megszűnt, "amikor 1948-ban a Magyar Dolgozók Pártja (MDP) az Akadémiával szemben felállította a tudományügyi minisztériumként működő Magyar Tudományos Tanácsot." Ismerősen hangzik? Mindent ért? Összekötötte a sorok között olvasott pontokat?

Hát akkor jobb, ha tudja, hogy mindennemű egyezés pusztán a véletlen műve, nem ért ön valójában semmit, és mielőtt elkezdene összekacsintani a pixelekkel, olvassa el, mire gondolt a költő:

Mégis van uborkaszezon! 444-től 888-ig szeretnénk jelezni, hogy a kis kék kártyáink (az MTA tevékenységét és történetét bemutató posztjaink) nem az MTA-ITM vitához kapcsolódnak. Tehát se kacsintgatás, se összeesküvés, se Orbán, se Rákosi (egyébként is, az igazi Rákosi-korszak 1949-től kezdődött). Legközelebb nem merünk majd kitenni egy vöröseltolódásos galaxist, mert valaki még kommunistának bélyegzi szegényt

– írja ugyanis újabb posztjában az MTA Kommunikációs Főosztálya.

 

A kommentelőket némileg megosztotta a be-nem-szólást tisztázó beszólás. Többen elégedetten gratuláltak a frappáns riposztért, és fejüket csóválják, hogy ma már mindenben politikát látnak az emberek; mások visszatáncolást szimatolnak ; megint mások pedig készséggel elhiszik, hogy az eredeti bejegyzés teljesen ártatlan volt, viszont azért bírálják az akadémiai kommunikátorokat, hogy milyen gyatra időzítéssel sikerült egy ilyen áthallásos, bocsánat, hibásan akár áthallásosnak tekinthetőnek tűnőnek tartható posztot kitenniük.

Ön mit gondol?

 • 891
  Az eredeti poszt nyilvánvaló kikacsintás volt, csak utólag berezeltek, és próbálnak visszatáncolni.
 • 144
  Én már elsőre se éreztem semmiféle áthallást. Rossz az, aki rosszra gondol.
 • 134
  Oké, kicsit tényleg rezgett a léc, de ha azt mondják, eszükbe se jutott utalgatni, akkor biztosan úgy volt.
 • 90
  Én elhiszem, hogy semmit nem akartak sugallni, de akkor igazán várhattak volna kicsit ezzel a poszttal.

Még múlt pénteken kigyulladt a világ leghosszabb sétamólója, a délkelet-angliai Southend-on-Sea városában található Southend Pier. Az eset akkor történt, amikor a mólón szinte már senki nem tartózkodott, de szerencsére még éppen ott volt a családjával egy turista, Thomas Watson, aki gyorsan a kezébe vette az ügyet, na meg a péniszét.

A város egy szóvivője utólag megköszönte a 22 éves férfinak, hogy gyors gondolkodásával és bő vizeletével a segítségükre sietett – de azért megjegyezte, hogy mivel Watson partnere közben kihívta a tűzoltókat, akik időben oda is értek, a nemes fellépésre valójában nem különösebben volt szükség.

Mindenesetre a jó szándékú segítségnyújtásért cserébe a város felajánlotta a családnak, hogy ha legközelebb odalátogatnak, a mólót ingyenesen vehetik igénybe. De tisztelettel arra kérték Watsont, hogy akkor majd a nadrágját inkább tartsa felhúzva.

Rovatok