Index Vakbarát Hírportál

Bolcsó Dániel

Hungary amongst four countries blocking EU carbon neutrality as Government prioritises utility price reduction program Hungary amongst four countries blocking EU carbon neutrality as Government prioritises utility price reduction program

Due to climate deal, "electricity bills of Hungarian families would rise by between 30 and 40%," the Hungarian government argues.

június 21. 16:54

Az EA szerint a játékaik nem lehúzósak, csak meglepetéseket kínálnak pénzért

A játékfejlesztő cég azt mondja, a loot boxok egyáltalán nem is olyanok, mint a szerencsejáték.

június 21. 16:28

Nem eltévedt az orosz iparvárosban bóklászó jegesmedve, hanem eleve fogságban nevelhették fel Nem eltévedt az orosz iparvárosban bóklászó jegesmedve, hanem eleve fogságban nevelhették fel

Orvvadászok foghatták el még kölyökkorában a bundájáért, de most mégis szabadon engedték.

június 21. 12:34

Már csak azért se, mert a kínai Szecsuan tartományban, a csengtui pandakutató és -szaporító központban született panda konkrétan a világ legkisebbje a maga 42,8 grammjával.

A nőstény pandabébi egy ikerpár egyik tagja, de a testvére arányaiban jóval nagyobb súllyal, 171,9 grammal született. Na persze ő is meglehetősen pöttöm még:

 

Az eddigi rekorder, a 2006-ban ugyanott született Vuji se volt éppen egy óriás, ő 51 grammal jött a világra, de azóta szépen összeszedte magát, ma már 132 kilós.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Kína a két új pandának is szán-e diplomáciai szerepet a jövőben.

Mi is írtunk arról az ABC-nek adott interjúról, amelyben Donald Trump amerikai elnök azt mondta, ha egy külföldi ország kínálna neki lejárató információt egy politikai ellenfeléről, lehet, hogy elfogadná, és az se biztos, hogy ezt az FBI orrára kötné.

Erre persze a teljes ellenzék és a fél amerikai média kiakadt, amire jött is Trump reakciója Twitteren. Ebben lényegében azt írta, hogy naponta beszél külföldi kormányok vezetőivel, és szerinte teljesen életszerűtlen lenne, ha minden ilyen csevej után rohanna az FBI-hoz beszámolni.

De a közösségi média nem a bejegyzés mondanivalójára pörgött rá igazán, hanem egy vicces bakira: Trump a külföldi vezetők felsorolásában meg gondolta említeni a walesi herceget is, de a titulusba becsúszott egy óvatlan h betű, így Károly brit trónörökös Wales helyett egy csapásra Whales, azaz a bálnák hercegévé avanzsált:

Károly új keletű uralma viszont csak rövid ideig tartott, mert az elnök azóta javította a tweetet.

A St. Johnsbury városában élő Brendan Boardman hazaérve fura zajt hallott a konyhából. Amikor megnézte, mi történik, azt vette észre, hogy egy vadidegen nő tevékenykedik a lakásában. Meg is kérdezte tőle, hogy mégis mit csinál, mire a nő közölte, hogy ő bizony takarít.

A férfi rendőrt hívott, de végül kiderült, hogy ártalmatlan hibáról van szó: a takarítónőt valószínűleg rossz épületnél tehették ki, és mivel nem tudta a kitakarítandó ház pontos címét, nekiállt annak, amit talált. A férfi vádat nem emelt, de arról nem szólnak a hírek, hogy a takarításért fizetett-e.

Rovatok