Index Vakbarát Hírportál

Bolcsó Dániel

Miért létezik egyáltalán a bölcsességfog? Miért létezik egyáltalán a bölcsességfog?

És hogyhogy az evolúció nem koptatta ki, ha a helye már úgyis eltűnőben van?

november 14. 05:00

Egyre több a gyűlöletbeszéd Magyarországon Egyre több a gyűlöletbeszéd Magyarországon

Rejtőzködő bűnözőket is lebuktathat a saját nyelvhasználatuk. Az O1G és a parlamenti lófaszozás ugyanolyan káros a társadalomra. A TNT podcastban Ránki Sára bűnügyi nyelvésszel beszélgettünk.

november 10. 14:13

A Mi Hazánk szerint ők nem is működnek együtt a Fidesszel A Mi Hazánk szerint ők nem is működnek együtt a Fidesszel

Dúró Dóra cáfolta a vádakat. Egyúttal bejelentette, hogy bevezetnék a főállású anyaságot.

november 9. 14:05

1929. november 9-én, Budapesten született Kertész Imre, Magyarország egyetlen Nobel-díjas írója. A 2002-es díj indoklása szerint Kertész volt  „az egyén sérülékeny tapasztalatának szószólója a történelem barbár önkényével szemben”.  2016 tavaszán, 87 évében halt meg , ma lenne 90 éves. Ezzel a halála után készült videóval emlékezünk rá:

Kertész Imre 1929–2016

A főpolgármestert az Azonnali telefonos villáminterjúban kérdezte azután, hogy ellenfele, az összellenzéki támogatású Karácsony Gergely egyre nagyobb különbséggel vezet a főpolgármester-választáson.

Tarlós azt mondta, nem csalódott, és bár az előzetes számok nem ezt mutatták, ő 71 évesen eleve nem is volt olyan helyzetben, hogy emiatt csalódott kellene, hogy legyen. Ezzel lényegében megismételte, amit a választás előtt több helyen, például az Index interjújában is elmondott: neki kisebb a vesztenivalója, mint ellenfelének.  Részletekbe nem akart bocsátkozni, mert mint mondta, a végeredmény még nem ismert.

Helyszíni tudósítónknak Hollik István kormányszóvivő a Fidesz eredményváróján azt mondta, hogy a kormány tiszteletben tartja a fővárosiak döntését, és akkor is együttműködésre törekszik a főpolgármesterrel, ha az Karácsony Gergely lesz.

(Azonnali)

Frissítés: Bár végeredmény még mindig nincs, Karácsony Gergely közben lényegében megnyerte a főpolgármester-választást, Tarlós István már fel is hívta gratulálni.

 

Legalábbis nem elég gyorsan

Swift a Tonigh Show legutóbbi adásában a házigazda Jimmy Fallonnal csapott össze a Name That Song (Nevezt meg a dalt) nevű játékban. Ennek az a lényege, hogy a show házi együttese elkezd játszani egy ismert dalt, de először csak egyetlen hangszerrel, aztán fokozatosan egyre többen kapcsolódnak be. Aki előbb ismeri fel a lecsupaszított számot, nyeri az adott kört.

Eleinte jól is ment a dolog az énekesnőnek, de az utolsó szám jó darabig kifogott mindkettőjükön. Végül Fallon volt a gyorsabb, ő ismerte fel, hogy a banda a Shake It Offot játssza – amely viszont Taylor Swift száma. Volt is aztán nagy kacaj, szégyenkezés meg cukkolás, minden, ami ilyenkor egy ilyen show-ban kell.

Itt lehet megnézni a teljes szegmenst, a végén a csattanóval:

 

Rovatok