Index Vakbarát Hírportál

Bozzay Balázs

G20: Szerény növekedést várnak a pénzügyi vezetők G20: Szerény növekedést várnak a pénzügyi vezetők

A kereskedelmi feszültségek hatása meglátszik az üzleti bizalmon és a befektetéseken.

október 19. 21:30

Erdoğan: Szétzúzzuk a Erdoğan: Szétzúzzuk a "terroristák" fejét, ha nem vonulnak vissza

A Szíriai Demokratikus Erők szerint humanitárius folyosót kellene létrehozni.

október 19. 20:07

Meghalt egy motoros Tapolcánál

Traktornak ütközött, a helyszínen meghalt.

október 19. 19:35

Az Ibiza-botrányba belebukott Heinz-Christian Strache már egykori pártja, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) számára is kényelmetlenné vált. Nyilvános, 786 ezer követővel rendelkező hivatalos Facebook-oldalának ugyanis megszüntették a láthatóságát.

Az FPÖ közleménye szerint Strache „kérésének megfelelően” lőtték le az oldalát, hogy tiszteletben tartsák a személyiségi jogait. Szerintük jogi okokból nem adhatják át neki a kizárólagos admin jogot, az oldal ugyanis az FPÖ „tulajdona”, a párt anyagi és emberi erőforrásai segítségével építették fel.

Strache ügyvédjén keresztül ultimátumot adott az FPÖ-nek: vagy visszakapja az admin jogot, amit korábban elvettek tőle, vagy jogi lépéseket tesz. Privát profilján pedig - ami részben nyilvános, és 50 ezren követik - köszönetet mondott a támogatóinak, és azt írta:

„Ne aggódjatok, nem csak a Facebookon fogok visszatérni.”

 

 (Alfahír)

Most volt Mohamed Szalah kislányának ötödik szülinapja, és ebből az alkalomból a Liverpool fénysebességű támadója azzal kedveskedett neki, hogy beöltözött Mauinak, a kislány kedvenc Disney karakterének. Maui a Moana című filmben szereplő félisten, aki Dwayne "The Rock" Johnson hangján szólal meg.

 

(via Sky)

Egy egypetéjű, ápoló ikerpár vitt ki a szüleihez egy szintén egypetéjű, újszülött ikerpárt az Egyesült Államokban, írja a CNN. Tara és Tori ráadásul eddig külön részlegen dolgoztak a kórházban, most voltak először együtt beosztva a szülőszobára. A kis ikerpár anyukája ráadásul a kórház dolgozója, szóval biztosan tartják majd a kapcsolatot később is, a kislányok tudni fogják, hogy életük első perceit egy hozzájuk hasonló ikerpár kezeiben töltötték.

Egyébként a sima testvérek génállományának átfedése 50 százalék, az egypetéjű ikreknél viszont gyakorlatilag 100 százalék, és ők mindig azonos neműek. Az egypetéjű ikrekről bővebben itt írtunk

Rovatok