Index Vakbarát Hírportál

Bozzay Balázs

Pórul járhat, ha nem készül fel a banki azonosítás változásaira Pórul járhat, ha nem készül fel a banki azonosítás változásaira

Szeptember 14-ig aktiválni kell az erős ügyfél-hitelesítést lehetővé tevő biztonsági szolgáltatást.

augusztus 20. 09:51

A tárgyalásokban látja a káoszból kivezető utat Hongkong vezetője A tárgyalásokban látja a káoszból kivezető utat Hongkong vezetője

"Őszintén remélem, hogy a társadalom a békét választja és elfordul az erőszaktól." - mondta Carrie Lam.

augusztus 20. 08:47

Megkéseltek egy embert Polgáron Megkéseltek egy embert Polgáron

Egy férfi a főtéren szórakozott, amikor haragosa odalépett hozzá és egy késsel többször megszúrta.

augusztus 20. 07:47

Egy privát Billy Elliot előadáson vehetett részt néhány segítőkutya egy kanadai színházban. Íme ahogy a székek mögül lesnek:

 

Egy segítőkutyák kiképzésével foglalkozó szervezetnek ezzel az volt a célja, hogy a kutyusok megtanulják, hogyan kell nyugodtan, türelmesen viselkedni színházban. 

Egy olyan különleges előadáson, úgynevezett "relaxed stage performance"-en vehettek részt, amit kifejezetten a segítőkutyák gazdái számára hoztak létre, tehát olyan szellemi, tanulási fogyatékosságokkal küzdők, hallás- és látáskárosultak, valamint autisták számára, akik közül sokakat zavarnának a sima előadásokban alkalmazott éles fény- és hanghatások. 

 
 

A hagyományos kialakításúakhoz képest 40 százalékkal több áramot termel ez a virág alakú napelem:

 

A hatékonyabb működés főként annak köszönhető, hogy a szerkezet követi a nap mozgását. Emellett pedig éjszaka és viharban is összecsukódik.

Beyond Meatball Marinara, így hívják a Subway egyik új szendvicsét, amiben olyan hús van, amiben nincs igazi hús. A szendót szeptembertől dobják piacra az Egyesült Államokban és Kanadában tesztelési céllal, csaknem 700 kajáldában lehet majd megkóstolni. Az étteremlánc ezzel csatlakozik ahhoz a világméretű trendhez, amiben a nagy kajacégek többsége - például a Burger King, a McDonald's, a Little Caesars, a Pizza Hut, és sok más vállalat is - már képviselteti magát.

Nem tudni, meddig tart majd a tesztidőszak, és még az sem világos, hogy mennyibe fog kerülni a szecsó, amiben egyébként olyan hús van, amit növényekből állítottak össze, de a külleme és az íze is megtévesztésig hasonlít az igazi húséra. Ezt a műhusit amúgy nem a Subway készíti saját maga számára, hanem az egyik legnagyobb műhúsos cég, a Beyond Meat, ami egyébként a legfőbb versenytársa a Burger King laborhúsait szállító Impossible Foodsnak.

Egyébként szinte biztos, hogy hosszútávon a műhúsé a jövő, hiszen a húsiparunk nemcsak, hogy fenntarthatatlanul környezetszennyező, de egész egyszerűen a népességrobbanás miatt nem is lehet kielégíteni a hús iránti igényeket.

Rovatok