Index Vakbarát Hírportál

Csatári Flóra Dóra

Ez nem olyan, hogy odaadnak egy gyereket, és mától minden gyönyörű Ez nem olyan, hogy odaadnak egy gyereket, és mától minden gyönyörű

Nagy vitát váltott ki egy törvényjavaslat, amely a kormány szándéka szerint megkönnyítené az örökbefogadást. Egyes érintettek és szakemberek szerint azonban ez ennél jóval összetettebb dolog, és inkább problémás lenne az előírások lazítása.

május 27. 13:38

Fürjes Balázs: A rozsdaövezetek Budapest aranytartalékai Fürjes Balázs: A rozsdaövezetek Budapest aranytartalékai

A kormány elfogadta a városi otthonteremtési programot. Az operatív törzs szerdai tájékoztatója.

május 27. 11:41

Bűncselekményé tenné a petárdázást egy fideszes törvényjavaslat Bűncselekményé tenné a petárdázást egy fideszes törvényjavaslat

Két év szabadságvesztés is járhatna annak, aki jogosulatlanul használ pirotechnikai termékeket.

május 26. 20:29

Milyen esetben javasolná az országos tisztifőorvos az úgynevezett egészségügyi válsághelyzet kihirdetését? Ez volt az operatív törzs szerdai tájékoztatója.

Felfüggesztették egy amerikai nő munkaviszonyát, miután arra hivatkozva hívott rendőröket valakire, aki megkérte, hogy kösse meg a kutyáját, hogy az illető egy fekete férfi volt írja a BBC.

Amy Cooper hétfőn New Yorkban, a Central Parkban olyan helyen sétáltatta póráz nélkül a kutyáját, ahol ez tilos. Christian Cooper (aki az egyező vezetéknév ellenére nem rokona a nőnek) pedig azért érkezett ugyanerre az erdős-ligetes, Ramble nevű szakaszra, hogy madarakat figyeljen meg. A férfi azt állítja, hogy mikor összetalálkozott a nővel, arra kérte őt, hogy tegye pórázra a kutyáját. Miután a nő nem volt hajlandó megkötni a kutyáját, a férfi maga akarta megfogni az állatot.

Erre a nő elkezdett fenyegetőzni, a férfi pedig videóra vette az alábbi jelenetet, amely villámgyorsan bejárta az internetet:

 

A videón látszik, hogy a nő nem tette pórázra a kutyáját, csak a nyakörvénél fogva rángatta, miközben azt kiabálja, hogy fel fogja hívni a rendőrséget, és azt fogja mondani, hogy egy afroamerikai férfi fenyegeti az életét.

Miután a videót készítő férfi azt válaszolja, hogy hívja csak nyugodtan a rendőröket, a nő tényleg telefonál, és hisztérikus állapotban közli, hogy egy afroamerikai férfi megfenyegette őt és a kutyáját is. Miközben azért könyörög, hogy küldjenek rendőröket a helyszínre, a kétségbeesett, nyakörvénél rángatott kutya próbál kiszabadulni a szorításából, a férfi pedig úgy tűnik, csendben áll egy helyben.

A felvétel azzal ér véget, hogy a nő mégis pórázra teszi a kutyát, a férfi pedig megköszöni ezt, és kikapcsolja a kamerát.

A videót Christian Cooper testvére is megosztotta a Twitteren, ahol egyetlen nap alatt több mint százezer ember reagált rá.

A videón szereplő nő munkáltatója, a Franklin Templeton Holdingtársaság ezután a Twitteren jelentette be, hogy nem tűrik a rasszizmust, Amy Cooper ügyét kivizsgálják, és a vizsgálat idejére felfüggesztik a nőt.

A történtek miatt Amy Cooper később nyilvánosan kért elnézést, nemcsak attól a férfitól, akire ki akarta hívni a rendőröket, hanem mindenkitől. Az évekkel korábban egy spánielek mentésére specializálódott egyesülettől örökbefogadott kutyáját pedig visszavitte az Abandoned Angels elnevezésű fajtamentő szervezethez, miután a videó alapján sokan azt mondták, hogy a nyakörvénél fogva gyakorlatilag fojtogatta az állatot. A fajtamentők szerint a kutya azóta már biztonságban van.

Vasárnap hajnalban a 63-as busz sofőrje észrevett egy fiatal, sebesült rókát az út szélén, és ahelyett, hogy csak úgy továbbhajtott volna, fogta magát, 

 kiállt a forgalomból, és megszárította az állatot a buszon

- írja a BKK a hivatalos Facebook-oldalán.

 

A sebesült róka a hősies buszsofőrnek és az Állatmentő seregnek köszönhetően szakszerű ellátásban részesült: egy budapesti rendelőben elvégezték rajta a szükséges vizsgálatokat, és itt jön a legjobb hír,

ha minden jól megy, akkor néhány hónap múlva már szabadon is engedik.

A rókát az állatmentők a sofőr után Gyurinak nevezték el.

Rovatok