Index Vakbarát Hírportál

Cseke Balázs

Csak a fideszes jelölt cége temethet, meg is ugrott az ár Csak a fideszes jelölt cége temethet, meg is ugrott az ár

A fideszes vezetésű Dunaújváros rendeletileg hozott helyzetbe egy temetkezési vállalkozót, azóta például egy hamvasztás ára azóta 80 ezerről 240 ezerre emelkedett. Hogy-hogy nem, a vállalkozó most fideszes jelöltként indul a választáson.

október 12. 14:30

Az utókor szemében a jó kormányzás ritkán válik hősi erénnyé Az utókor szemében a jó kormányzás ritkán válik hősi erénnyé

Megemlékezést tartottak a Batthyány Mauzóleumnál, beszédet mondott Áder János és Tarlós István.

október 6. 12:23

Szabadon engedik a Teheránban őrizetbe vett orosz újságírónőt

Bekérették Irán moszkvai nagykövetét az orosz külügyminisztériumba a történtek körülményeinek tisztázása érdekében.

október 4. 15:56

Megvan, miért nem érdemes elsőként érkezni a munkahelyünkre. A 60 éves Jill Beatty nyitotta szeptember 24-én a texasi bankot, amikor a háta mögött kiugrott a bokorból egy maszkos férfi pisztollyal a kezében, beparancsolta a helyiségbe, és túszul ejtette.

Nagyjából 15 perc múlva megérkezett a nő kollégája is, akit szintén túszul akart ejteni a férfi, csak hogy nem várt fordulat következett. Beatty akcióba lendült, és elkezdte kilökdösni a bankrablót, egyszer még bele is rúgott, miközben viaskodtak, és a férfi lendülő kezét is sikerrel hárította.

A bátor akciót a bank biztonsági kamerája rögzítette, a felvétel pedig felkerült az internetre.

 

A bankrabló a CNN cikke szerint végül üres kézzel volt kénytelen elmenekülni, a 60 éves nőt pedig bátorságáért kitüntette a rendőrfőnök. A maszkos férfit a mai napig körözik, a nyomozók szerint egy sorozatrabló lehet a tettes, aki már 2015-ben és 2016-ban is részt vett két rablásban. 

Ha még nem, de kipróbálná, irány Ecuador, ahol átsütve is megkóstolhatja. Több más latin-amerikai országban is a tradicionális ételek közé tartoznak a rágcsálók, általában átsütve, krumplival tálalják. 

Egy ecuadori nő kitalálta, hogy miért ne csináljanak tengerimalac ízű fagyit is. Quito mellett árulja a különös ételt, hetente nagyjából 150 látogatója van a helynek. Nem ez az egyetlen furcsa ajánlat a városszéli étteremben, María del Carmen Pilapaña bogarakkal és gombákkal ízesített fagyit is árul.

"A családom és a férjem őrültnek nézett először - meséli az AP Newsnak - Nem gondolták volna, hogy bárki is venne tengerimalac ízű fagylaltot. Ma ebből van a legnagyobb bevételünk."

A vállalkozónő elárulta a titkos receptet is: előbb átsüti a tengerimalacot, majd pástétomot csinál a húsából, ezt tejjel keverve addig hűti, amíg jégkrémállaga nem lesz. Azt mondják, az íze a csirkehúshz hasonló.

Hihetetlenül aranyos bébimajom született az ausztrál állatkertben. Nem is akármilyen, a François-langur a világ egyik legritkább, veszélyeztetett majomfajtája, az állatkert becslése szerint nagyjából 3000 példány él belőle.

A faj különlegessége, hogy az újszülöttek szőre narancsszínű, ez azonban csak néhány hétig tart, mint ahogy a képen is jól látszik, Noelnek, a kismajom anyukájának már egészen sötét szőre van.

A langurnak egyelőre még nincs neve, de a sérója már most nagyon jól áll. 

Rovatok