Index Vakbarát Hírportál

Cseke Balázs

Üdv Sohaországban! Üdv Sohaországban!

Iggy Smalls fotóit nézve egyszerűen nem tudod eldönteni, hol húzódik a határ a valóság és fikció között. Yoda és Leia hercegnő is megelevenedik a norvég fotós sorozatában.

tegnap, 13:44

Kalapácsot ragadtak a szülők, hogy a vakolat ne essen a gyerekekre az iskolában Kalapácsot ragadtak a szülők, hogy a vakolat ne essen a gyerekekre az iskolában

Az épület katasztrófális állapotban van, néhányan összefogtak, és elvégzik azt a munkát, amit a tankerület és az önkormányzat nem tett meg az elmúlt években.

augusztus 17. 17:16

Már a nyolcaddöntőben kiesett Roger Federer Cincinnatiben

Az orosz Andrej Rubljov egy óra alatt elintézte a svájci világklasszist.

augusztus 16. 00:02

Olyannyira állt a dugó az M1-es autópályán a zsámbéki pihenőnél csütörtök este, hogy egy merész férfi rollerrel előzgette az autókat. Az olvasónk által küldött videón jól látszik, hogy a rolleres simán cikkcakkozik a lassan haladó autók között, és simán lehagyja a dugó miatt bosszankodókat.

Rolleres az autópályán

Mivel a baleset mindössze 28 kilométerre történt a fővárostól, éjfélre már könnyedén Budapestre érhet, ha épp ott van dolga.

Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy nem ő volt a sofőr, és nem arról van szó, hogy egyszer csak kiszállt az autóból és otthagyta a kocsit az autópálya közepén. Mindenesetre így is elég merész húzás, pláne úgy, hogy nem sokkal arrébb a rendőrök épp egy elütött gyalogos miatt helyszíneltek. 

Hatalmas ováció fogadta a világhírű angol természettudós és dokumentumfilmes  fellépését a brit fesztiválon, miután percekig a természetfilmjeiből mutattak részleteket. Attenborough személyesen mondott köszönetet a brit fesztivál közönségének, hogy műanyagpalackos víz nélkül buliztak öt napon keresztül, osztotta meg a BBC Earth videóját a 444

Több mint egy millió műanyag palackot spórolt meg a fesztivál. Köszönöm nektek!

- jelentette ki a 93 éves tudós a több tízezres tömeg előtt.

 

„Óceánok takarják a bolygónk kétharmadát, és csak egyharmadát fedi föld. Itt van a mi hét csodaszép kontinensünk, tele kincsekkel, madarakkal, emlősökkel, csodákkal és kihívásokkal. Óvjuk hát őket! - tette hozzá.

A fesztiválon csak újrahasználható üvegben lehetett italt venni, ugyanakkor a szervezők megháromszorozták a vizes tartályok kapacitását. Nagyjából 200 ezer ember vett részt a rendezvényen, amely már csak a radikális környezettudatossága miatt is sokak tetszését elnyerhette.

Pénzzel jutalmazza női dolgozóit egy orosz cég, ha kisminkelve, szoknyában vagy kosztümben érkeznek a munkahelyükre, írja az Euronews

A nőknek fotót kell küldeniük magukról főnöküknek, hogy megkapják a százrubeles bónuszt, ami nagyjából 450 forintnak felel meg.  A cég azt várja a kezdeményezéstől, hogy női dolgozóik szoknyában jobban átérzik nőiességüket és bájukat. A vállalat szóvivője szerint ráadásul ez összekovácsolja a csapatot, amely egyébként 70 százalékban férfiakból áll. 

Az ötletet nem meglepő módon egy férfi találta ki, az igazgatótanács elnöke. Szergej Gennagyjevics Racskovot nagy barátja lehetne Ákosnak, a magyar popsztárhoz hasonlóan őt is aggasztja a nemi szerepek keveredése, és szeretné megőrizni a dolgozók „női princípiumát”.

A vállalati vezető azt vallja, a lányok ne hordjanak fiús hajat, ne viseljenek nadrágot, foglalkozzanak többet kézimunkákkal, és inkább a gyermeknevelésbe tegyék energiáikat.

 A kezdeményezésnek vegyes fogadtatása volt: van, akinek tetszik, de akad, aki szerint a sötét középkort idézi.

Rovatok