Index Vakbarát Hírportál

Csikós Magdolna

Az energiaellátás zsarolási eszköz Oroszország kezében Az energiaellátás zsarolási eszköz Oroszország kezében

Szakértők vitatkoztak az orosz–ukrán háború megítéléséről.

tegnap, 21:29

Orbán Viktor nem játszhat a gyermekeink és unokáink jövőjével – mondta az LMP társelnöke Orbán Viktor nem játszhat a gyermekeink és unokáink jövőjével – mondta az LMP társelnöke

A magyar erdők tarvágása ellen tüntettek a Kossuth téren.

tegnap, 18:10

Szolnoki Jobbik-elnök: Péter! Nem kéne azt a mandátumot mégiscsak visszaadni? Szolnoki Jobbik-elnök: Péter! Nem kéne azt a mandátumot mégiscsak visszaadni?

Szotyori-Lázár Zoltán nem lepődött meg.

augusztus 11. 21:46

Támadást hajtott végre az orosz hadsereg csütörtökön a közép-ukrajnai Vinnicja városában, ahol tengeralattjárókról cirkálórakéták semmisítettek meg több épületet. A támadásban legkevesebb 20 civil meghalt, köztük gyerekek ki. Volodimir Zelenszkij terrorcselekménynek nevezte a támadást.

Az orosz állami média, a Rosszija 1 másként látja, szerintük ukrán katonai vezetők titkos találkozója zajlott nyugati fegyverszállítmányokról azokban az épületekben, amelyeket támadás ért, és az akció során sikerült mindenkit likvidálni. 

 

Reutersa Morgan Stanley és az Amundi elemzőcégekre hivatkozva azt írta: Oroszország inváziója miatt Ukrajnának szinte biztosan át kell strukturálnia több mint 20 milliárd dolláros adósságállományát. A válság akkor következhet be, amikor 1,2 milliárd dollárnyi kötvénykifizetés válik esedékessé. 

A segélyként érkező pénzek és a tartalékok miatt Kijev potenciálisan fizetőképes, ám a befektetők azt gyanítják, hogy a kormány ősszel adósságstopot kér, követve az ukrán Naftogaz példáját. A gázipari vállalat a héten arra kérte nemzetközi hitelezőit, hogy két évvel halasszák el adósságának kifizetését. 

A hírt az észak-atlanti szövetség elnöke jelentette be kedd este, miután a felek aláírták az erről szóló megállapodást a madridi NATO-csúcs keretében.

Az MTI közölte: Jens Stoltenberg tájékoztatása szerint a két ország várhatóan már holnap megkaphatja a hivatalos felkérést a csatlakozásra, amelyet ugyan mind a harminc NATO-tagállamnak jóvá kell hagynia, de így is néhány héten belül a szövetség teljes jogú tagjává válhatnak.

Rovatok