Index Vakbarát Hírportál

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

Oroszország kiutasított 23 brit diplomatát Oroszország kiutasított 23 brit diplomatát

Egyre mélyül a volt orosz kém megmérgezése után kialakult diplomáciai botrány.

március 17. 11:13

Szentendrei holttestek: nem zárható ki, hogy gyilkosság történt Szentendrei holttestek: nem zárható ki, hogy gyilkosság történt

Újabb részletek derültek ki a csütörtökön megtalált holttestekkel kapcsolatban.

március 17. 09:30

65 ezren követeltek előrehozott választást Pozsonyban 65 ezren követeltek előrehozott választást Pozsonyban

A tüntetők nem elégszenek meg Robert Fico miniszterelnök lemondásával.

március 17. 08:48

Filmbe illő szabadulással próbálkozott Susie Norby, az Oregon állambéli Clackamas megye bírója, csak azt nem tudom eldönteni, hogy akciófilmbe, vagy vígjátékba illőt. A bírónő ugyanis

bezárta magát egy tárgyalóterembe és csak 3000 dollár károkozással tudta onnan kimenteni magát. 

A szerencsétlen bírónő a kulcsát és a telefonját is az irodájában hagyta, amikor a megyei bíróság egyik tárgyalótermébe zárta magát. Mindez ráadásul egy vasárnap délután történt, amikor Norby tudtával senki más nem volt az épületben. Így abbéli elkeseredésében, hogy egy napig nem menti ki senki, fogta az egyik padot, és azt amolyan faltörő kosként használva próbált szabadulni a fogságból.

 

 Ez persze nem sikerült, végül az egyik őr, gondolom a zajt hallva, kiengedte a bírót. Sikerült viszont szétverni a tárgyaló ajtajának márvány keretét, amelyet 3000 dollárba, vagyis több mint 750 ezer forintba kerül. Norby azt mondta, nagyon sajnálja, hogy ekkora kárt okozott, és felajánlotta, hogy saját zsebből kifizeti a kárt, de a bíróság köszönettel visszautasította az ajánlatot. 

A Jobbik elnöke szerint a miniszterelnök méltatlanná vált arra, hogy Magyarországot vezesse, miután a nemzeti ünnepen megfenyegette a magyar embereket, hogy jogilag, politikailag és erkölcsileg elégtételt fog venni rajtuk, ha nem a Fideszre szavaznak. 

Vona Gábor pénteken nagykanizsai utcafórumán azt a kérdést tette fel, hogy mi lett az elmúlt nyolc évben "azokkal az emberekkel, szervezetekkel, pártokkal, civilekkel", akik felemelték a szavukat. "Lejáratták őket, tönkretették őket, megzsarolták őket, elüldözték őket, megvásárolták őket, hazudoztak róluk" - jelentette ki.

"Mi az, amit még eddig nem tett meg nyolc év alatt kormányon, lövetni fog?" 

- tette fel a kérdést a kormányfőre utalva Vona Gábor.

A Nemzeti Választási Bizottság pénteki ülésén megállapította, jogsértő volt, hogy az Origó Párt egyik képviselőjelöltje a párt Facebook-oldalán arra hívta fel az aktivistákat, osszák meg a lefényképezett ajánlóíveket. 

A jelölt arra hívta fel az aktivistákat, az ajánlásokat gyűjtőket, fényképezzék le a már összegyűjtött ajánlások íveit és azt küldjék el egy megadott címre. 

Az NVB szerint a felhívás a személyes adatok törvényellenes felhasználására irányul, sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét. A bizottság határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet a Kúriához fordulni. 

Rovatok