Index Vakbarát Hírportál

Domschitz Mátyás

Hiába dübörög a gazdaság, a mélyszegénység ugyanúgy megmaradt Hiába dübörög a gazdaság, a mélyszegénység ugyanúgy megmaradt

Az állam nem készít felmérést, ezért kutatók civil szervezetet alapítottak, hogy megmérjék, hányan élnek a mélyszegénységben. Hiába teljesít jól a gazdaság, hiába teljes a foglalkoztatottság, vannak, akik egyáltalán nem részesülnek ezek előnyeiből.

október 19. 08:26

Zuglói szociális modell: mi lett Karácsony ígéreteiből? Zuglói szociális modell: mi lett Karácsony ígéreteiből?

Van egy zuglói ügy, ami nem igazán került elő a kampányban, ez pedig a minimumjövedelem, amivel Zugló kísérletezni kezdett. Az önkormányzati ciklus végén megnéztük, milyen eredményekkel.

október 18. 14:52

Szelektíven gyűjti a szemetet? Akkor valamit biztosan rosszul csinál Szelektíven gyűjti a szemetet? Akkor valamit biztosan rosszul csinál

Tényleg meghal a bolygó, ha marhát eszünk? És melyik kukába kell dobni a chipses zacskót? Az emberek egyre nagyobb részének fontos a környezettudatosság, ebben a videóban nekik próbálunk segíteni.

október 15. 18:14

Amikor az amerikai rendõrök pénteken letartóztatták a 36 éves Matthew Bushmant az Illinois állambeli Mansfieldben, a férfi megpróbált hamis nevet megadni. Nem járt sikerrel, valószínűleg nem függetlenül attól, hogy a valódi neve rá van tetoválva a nyakára.

A bűnözőzseni ellen egyébként pont hamisítás miatt nyomoztak. (BoingBoing)

Emlékeznek még arra, amikor Elon Musk pedofilnak nevezte a thaiföldi barlangban rekedt gyerekeket mentő úszót?

Ezután indult rágalmazási per a Tesla alapítója ellen, és most innnen szivárgott ki egy irat, amiből az derül ki, hogy Elon Musk rendszeresen vásárol új telefont, és ilyenkor általában a régit megsemmisíti, biztonsági okokból. A dokumentumot Musk űrutazással foglalkozó cégének információs biztonsággal foglalkozó alkalmazottja hitelesítette. (Business Insider)

Évtizedeken át rossz sírokat gondozott több család egy szingapúri temetőben.  A Straits Times bemutatja Marn Chuan Leet, aki 39 éve járt ki negyedévente a nagymamája sírjához, a napokban viszont kiderült, miután exhumálták a sírt, hogy a koporsóban plüssjátékok, színes ceruzák és egy nyaklánc is volt. Csupa olyasmi, amit nem ismert fel.

Vizsgálatot kért a temetőtől, ezután derült ki, hogy nem csak egy, hanem 8 olyan sírkő van, amit véletlenül rossz helyre tettek ki. 39 évvel ezelőtt volt egy nap, amikor 8 temetést tartottak, ekkor keveredtek össze a koporsók és a sírkövek.

A férfi ezután a nagymamája hamvainak a hamvasztását kérte, azóta inkább az otthonában tartja.

Rovatok