Index Vakbarát Hírportál

Fábián Tamás

Lezárták a Margit hidat a túlóratörvény ellen tüntető diákok Lezárták a Margit hidat a túlóratörvény ellen tüntető diákok

Több mint ezren indultak el a Kossuth térről, ahol felszólalt TGM is. A tüntetők dobosok vezetésével teljes szélességében vonulnak a hídon, aminek a közepén megálltak néhány percre.

1 órája

Fideszesek: Sokan örülnek, hogy többet túlórázhatnak Fideszesek: Sokan örülnek, hogy többet túlórázhatnak

A több túlóra arra is jó, hogy itthon tartsa a magas bérre vágyó magyart, ezért ez egy népszerű intézkedés. Aki mást mond, az hazudik vagy Soros.

december 11. 07:20

Tüntetni fognak a túlóratörvény ellen: a rendőrség lezárta a Kossuth teret Tüntetni fognak a túlóratörvény ellen: a rendőrség lezárta a Kossuth teret

A versenyszféra, a közszféra és az állami cégek dolgozói is kimennek szombat délelőtt a Kossuth térre. Már ha tudnak,

december 8. 06:33

Orbán Viktor Facebook-oldalára ma felkerült egy videó, amiben Chuck Norrist furikázza a városban, megmutatja neki a tekesek edzését satöbbi. 

A videó egyetlen említésre méltó mozzanata, ahogy a magyar miniszterelnök azt mondja: "Tudja, én inkább afféle utcai harcos vagyok, nem az elitből jövök". 

Bár ez bizonyos füleknek nagyon jól hangozhat, előszeretettel operál ilyen narratívával a multimilliárdos Donald Trump is, attól még Orbán esetében sem lesz igaz. 

Tekintve, hogy a miniszterelnök apja már a rendszerváltás előtt volt TSZ-vezető, üzemvezető, kutatómérnök Líbiában, a jelenlegi kormányfő pedig Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban, nehéz lenne azt mondani, hogy a nép egyszerű gyermeke lenne. 

Négyszázharminckétezer dollárért kelt el egy számítógépes algoritmus által készített kép a Chirstie's aukciósház csütörtöki New York-i árverésén. Ez volt az első mesterséges intelligencia által készített műalkotás, amelyet aukciósház árverésre vitt.

A kép árát hétezer-tízezer euróra becsülték az aukciósház szakértői. Öt licitáló egy perc alatt a magasba röpítette az árat, és végül egy telefonos ajánlattevő nyerte a licitet - közölte a Christie's.

A képzeletbeli Edmond de Belamyról készült portré egy férfit ábrázol sötét csuhában fehér gallérral, aki egy francia papra emlékeztet a 17. vagy 18. századból.

A mű létrehozása a párizsi Obvious kollektíva munkája, Hugo Caselles-Dupre számítógépmérnök gyerekkori barátaival, Gauthier Vernier-vel és Pierre Fautrellel közösen írta meg az algoritmust és hozta létre a kollektívát.

A Generative Adversarial Network (GAN) nevű algoritmus már létező festmények adatbázisát "bekebelezve" hoz létre új képeket. Az Edomd de Belamyt ábrázoló képnek és a Belamy-sorozat többi alkotásainak elkészítéséhez például 15 ezer portrét tanulmányozott. (MTI) 

"Ma képviselőtársaimmal a Parlament főlépcsőjén töltjük az éjszakát, hogy felhívjuk a kormány és Budapest figyelmét, hogy első sorban nem büntetni, hanem segíteni kell a hajléktalanoknak másrészt pedig, hogy kifejezzük szolidaritásunkat azokkal a védtelen emberekkel, akiket a kormány bűnözőnek tart s akként is kezel" - közölte Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke. 

Elnézve Gyurcsány arcát, ilyen jó hangulatban még senki sem szolidarított a hajléktalanokkal. 

Rovatok