Index Vakbarát Hírportál

Fábián Tamás

Rossz lakásba ment be, megijedt, lelőtt egy embert

Az elkövető rendőrt kirúgták.

3 perce

Kihallgattak egy rendőrt, mert egy diák működésbe hozott egy gránátvetőt áprilisban

Az eset egy győri rendőrségi bemutatón történt.

1 órája

Le kell mondania a svéd kormányfőnek Le kell mondania a svéd kormányfőnek

Stefan Löfven nem kapott bizalmat a parlamentben.

2 órája

A kormányfő a Facebook-oldalán mutatta meg Anna Adélt. Azt írta hozzá: 

"Jó reggelt, Magyarország!"

Előbb vagy utóbb, de minden szög kibújik a zsákból. Évek óta sejtettük, mert egyszerűen árulkodó volt a viselkedése. Már 2014-ben megírtuk róla, hogy "a Jobbik elnökén minden gyanús: szeme, a szája, az orra, a füle, a mimikája". Megkérdeztük olvasóinkat, akik nagy többségben egyetértettek velük. Több mint 11 ezer mondta azt egy parányi kisebbséggel szemben, hogy Vona Gábor gyíkember. Az érintett sem tiltakozott. Nem véletlenül. 

Vona "Humanoid" Gábor egy big data diktatúrákról szóló előadás közben szólta el magát. Ahogy egy összeesküvést forraló reptilián dörzsöli a farkát, úgy simítgatom én össze tenyereimet, vajon ki lesz a következő, aki előáll valamilyen súlyos farbával, mi lesz a következő Nagy Bejelentés? 

Szekeres Ferenc is rajthoz áll a 33. Wizz Air Budapest Félmaratonon. A 71 éves sportoló 21-edszer fogja lefutni a 21 km-es távot, elmondása szerint ez lesz neki az utolsó.

Szekeres a hazai hosszútávfutás egyik nagy alakja, a 72-es és a 80-as olimpián is képviselte Magyarországot, hétszer nyert országos maratoni bajnokságot, legjobb idejével (2:12:35) a második a hazai örökranglistán. 

Amióta versenyez, vezet versenynaplót, ezért szinte pontosan tudja, hogy 51 év alatt több mint 200 ezer kilométert tett meg futva. A mai napig jár edzeni, egy futóklub tagjaként heti két-három alkalommal. Azt mondta a Budapest Sport Irodának, hogy a győzelem iránti vágya, a közösséghez tartozás és az egészségmegőrzés miatt sportol még mindig rendszeresen. 

Arra a kérdésre, hogy mire tanította meg a futás, a következőt mondta: 

Elsősorban a fegyelmezettségre, és arra, hogy fontos a rendszeresség az ember életében. Precíz kerete van a napjaimnak, figyelek a táplálkozásra, a reggelit sosem hagyom ki, és este 10-11 között mindig ágyban vagyok már. Mondja is a barátnőm, hogy Feri, Te olyan precíz ember vagy!


A futás arra is megtanított, hogy ne essek kétségbe a nehéz helyzetekben sem. A sok szép eredmény erőt ad a feladatokhoz. Mondogatom is néha magamban: Feri, ha le tudtál futni ennyi maratont, ezt is meg tudod csinálni.

Rovatok