Index Vakbarát Hírportál

Fábián Tamás

Orbánnak címzett kritika jelent meg a kormánylapban Orbánnak címzett kritika jelent meg a kormánylapban

Eltűnt emberi hangról, megunt ruhákhoz hasonlóan levetett polgárokról írt a fideszes publicista.

november 16. 23:47

Hétfőn egyeztet Karácsony és Pokorni

A Normafán tervezett parkoló és a fogaskerekű meghosszabbítása lesz a téma.

november 16. 23:04

A napokban kétszer is ittas buszsofőr okozott balesetet Budapesten

A főpolgármester-helyettes beszélt a BKK vezetőjével, szigorúbb intézkedéseket ígér.

november 16. 22:01

A Puskás Ferenc stadion pénteki avatóján Orbán Viktor találkozott a Nélküled című számot éneklő határon túli gyerekekkel és kísérőikkel. Megdícsére az előadást, majd rátért az est főszereplőjére, a stadionra: 

Ötven évig mondták, hogy nem lehet, meg nem tudom, jó, jó, jó... Ha 10 millió ember nem tud megépíteni egy stadiont, akkor csukja be a boltot. Ne vicceljünk már, ez egy komoly ország!

A miniszterelnök utalása megállja a helyét, a stadiont valóban 10 millió ember építette, összesen 190 milliárd forintba került az államkasszából, vagyis olyan, mintha minden Magyarországon élő ember beleadott volna 19 ezer forintot. 

A pénteki nyitómeccsről több cikkben is beszámoltunk, Brückner Gergely riportját itt lehet elolvasni, Miklósi Gábor VIP-páholybeli kalandjaiért pedig kattintsanak ide

A miniszterelnök csütörtök este fogadta a Várban berendezett irodájában Patrick J. Deneen amerikai politológus professzort, akinek a napokban mutatják be Budapesten A liberalizmus kudarca című könyvét. A találkozóról ki is jött néhány kép az MTI-ben, így derült ki, hogy nem akármekkora földgömb van Orbán Viktor irodájában.

Bónusz, a földgömbre ránagyítva látszik, hogy ez egy elég régi, és nem is mindennapi térkép, amelyen még a Trianon előtti Magyarországot jelölték: 

Megtiszteltetésnek nevezte Leonardo DiCaprio, hogy végre személyesen találkozhatott, és eltölthetett egy kis időt Greta Thunberggel, akit korunk egyik vezető hangjának nezevett Instagram oldalán. A környezetvédelem terén is aktív Oscar-díjas színész szerint az utókor fog megítéli minket azért, hogy mit tettünk annak érdekében, hogy a következő generációk számára is élhető maradjon a bolygó. 

"Remélem, Greta üzenete ébresztő a világ vezetőinek, hogy a tétlenség ideje lejárt" - írta DiCaprio, aki Thunberg és a világ többi klímaaktivistája miatt optimista a jövőt illetően. DiCaprio és Thunberg arról is megállapodott, hogy támogatni fogják egymás törekvéseit. 

Rovatok