Index Vakbarát Hírportál

Fehér János

Gyanús ügyek miatt is léphet a Sky: -35 millió euró Gyanús ügyek miatt is léphet a Sky: -35 millió euró

A legmenőbb Tour-csapat névadója távozik.

1 órája

Tízmillió kanadai dolláros óvadékért engedik ki a Huawei pénzügyi vezetőjét Tízmillió kanadai dolláros óvadékért engedik ki a Huawei pénzügyi vezetőjét

Az USA kérésére tartóztatták le a kínai mobilcég vezetőjét Kanadában.

13 órája

A PSG kiütéssel, a Liverpool fogcsikorgatva ment tovább a BL-ben A PSG kiütéssel, a Liverpool fogcsikorgatva ment tovább a BL-ben

A franciák 4-1-re verték a Zvezdát, a Liverpool sok helyzetet elszúrva 1-0-ra verte a Napolit az utolsó csoportmeccsen, 92. perces kapusbravúron múlt a győzelme. A Tottenham a Barcelonával ikszelve ejtette ki az Intert a hajrában.

tegnap, 23:33

Elege van a bokorba szaladgálásból, éttermekbe és kocsmákba besunnyogásból? Ha igen, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt új applikációja önnek is segíthet a legközelebbi ingyenesen használható vécé megtalálásban. 

Szóval ha nagy a szükség, szüksége van a Pisi App-ra, amit Androidra fejlesztettek le. 

A térképen ábrázolt helyek között vannak vendéglátóhelyek is, de ott sem kérnek pénzt a vécéhasználatért. 

Átépítik Stockholm egyik nagy közlekedési csomópontját, a Slussent. Természetesen az építkezések előtt a régészek is feltúrták a területet, és bár korábban is voltak ott ásatások, meglepő lelet került elő. A múlt hónapban több mint kétszáz 17. századi ágyúgolyót találtak egy rakáson.

A golyók elég változatos méretűek, 85 dekástól a 8,5 kilósig mindenfélét találtak belőlük.

A régészek úgy vélik szándékosan képeztek itt lerakatot. Vagy akkor, amikor leszerelték az itt található erődöt, vagy akkor, amikor 1660-ban az Óvárosból kihoztak egy vas mérésére szolgáló eszközt. 

„Egy kérdést még vizsgálunk, és még nem kaptunk rá választ, miért nem vitték el az ágyúgolyókat, ha másért nem, legalább a fém érteke miatt" – mondta Michel Carlsson régész.

A svédek a 17. században nagy kovácsoltvas exportőrök voltak, 1640 és 1740 között 11 ezer tonnáról 40 ezer tonnára növelték az éves kivitelüket.

(via Local)

Ha a síneken megyünk át, akkor is érdemes balra és jobbra is nézni, életet menthet. A holland vasút fenntartója, a ProRail tett nemrég közzé egy ipari kamerás felvételt, ami egy sokkoló, de szerencsés kimenetelű esetet mutat be.

Egy vasúti átjáróban haladt át egy bringás, aki szép türelmesen kivárta a balról érkező tehervonatot, aztán a legnagyobb nyugalommal indult el. Közben pedig a másik vágányon elég nagy tempóban közeledett egy emeletes személyvonat. A bringás csak az utolsó pillanatokban fogta fel, mi történik, de még időben rúgott bele a pedálba, hogy megússza.

 

A ProRail a videót figyelemfelkeltésnek szánta, szinte minden évben van Hollandiában halálos baleset a vasúti átjárókban azért, mert óvatlanul mennek bele gyalogosok és bringások.

(via Cyclingweekly)

Rovatok