Index Vakbarát Hírportál

Fehér János

Drámai csatában nyerte meg az óriás-műlesiklást az örök második Drámai csatában nyerte meg az óriás-műlesiklást az örök második

Kilencedikre összejött: Henrik Kristoffersen legyőzte a Marcel Hirschert az arei alpesisí-vb-n.

tegnap, 19:27

Ha valaki futni mer futball közben, jön a szabadrúgás Ha valaki futni mer futball közben, jön a szabadrúgás

Az időseknek fejlesztették ki sétálós futballt, megsérülni elvileg nem lehet benne.

tegnap, 17:50

A profi futballisták annyit keresnek, mint a védőnők

A balmazújvárosi Tiba István megmagyarázta, miért béreltek a játékosok szociális bérlakásokat.

tegnap, 13:55

A Super Bowl előtt nem sokkal a világ leggyorsabb embere, Usain Bolt sprintelt 40 yardot, amit az NFL-combine-okon szoktak az egyetemekről kikerülő amerikai futballisták. Az utcai cipőben és melegítőben futó Bolt, mit ad isten, éppen beállította a rekordot, 4,22 másodpercet mértek neki.

Egy futással foglalkozó oldal szerkesztőjének viszont éppen az lett gyanús, hogy Bolt századra ugyanannyit futott, mint a csúcstartó John Ross.

Robert Johnson ezek után ötször megmérte saját stopperével a futóidőt. Egyszer sem került 4,22 közelébe. 4,70-et, kétszer 4,59-et, 4,66-ot és 4,60-at mért.

 

Johnson szerint egyszerűen csak megállapították az eredményt, ami jó az NFL-nek is, hiszen ebből is látszik, milyen komoly sportról van szó, és jó Boltnak is, akiről még mindig hihetjük, hogy nem kopott meg a gyorsasága visszavonulás óta.

A stopperórás módszert azért többen megtámadták, mert nem összevethető a 40 yardos futásoknál használt lézeres időmérővel, és van, aki szerint Johnson nem is a pálya végén, hanem később nyomta le a stopperét.

Usain Bolt ihlette pezsgőt mutattak be a múlt hétvégén, ami a sprinter nyolc olimpiai bajnoki címére utalva a Mumm Olympe Rosé nevet kapta.

 

A pinot noir alapú pezsgőt Bolt ötletére bolondították meg egy kicsit. „Jamaicában természetes, hogy konyakkal keverjük a pezsgőt, és ezt élvezem. Amikor leültünk először beszélgetni, hogy kitaláljuk, mi legyen az irány, mit akarunk kezdeni az itallal és a palackkal, megemlítettem ezt. Megkérdeztem, hogy ez lehetséges? Azt mondták, igen."

Egy kenyai edző posztolt egy videót arról, ahogy a világ jelenleg két leggyorsabb 1500 méteres síkfutója, Timothy Cheruiyot és Elijah Manangoi együtt takarítják az edzőtábor vécéjét. 

 

Nem azért teszik ezt, mert megszívatták őket a társaik, hanem mert náluk így szokás. A kenyai magaslatokon lévő edzőtáborokban bevett dolog a munkamegosztás, a napi két edzés mellett a táborban lévő közösségért is dolgozni kell, van, aki kertészkedik, van, aki takarít, vagy vizet hord. A  maraton világcsúcstartója, Eliud Kipchoge is végez hasonló munkákat, hiába nyert már ő is több százezer dollárt, nincs kivételezés.

Cheruiyot tavaly minden idők hetedik legjobb idejét futotta 1500-on, a két évvel ezelőtti vb-ről van egy ezüstérme. Manangoi a szám világbajnoki címvédője, tavaly az örökranglista tizedik helyére került.

Rovatok